Suspesa la 22a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega

El certamen, que habitualment concentra un centenar d’expositors i una afluència multitudinària de públic, s’emplaça a l’any vinent

El certamen, que habitualment concentra un centenar d’expositors i una afluència multitudinària de públic, s’emplaça a l’any vinent · La capital de l’Urgell aposta per potenciar el teixit comercial i es farà càrrec del cost de l’enllumenat de Nadal

L’Ajuntament de Tàrrega ha determinat suspendre la 22a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, la qual s’havia de celebrar els propers dies 4, 5 i 6 de desembre. L’evolució de la segona onada de la pandèmia i les restriccions adoptades pel Procicat (amb prohibició de fires comercials) han motivat la cancel·lació del certamen, el qual acostuma a aplegar un centenar d’expositors i una afluència multitudinària de públic. La incertesa generada per l’índex de risc de rebrot, que actualment continua molt alt al municipi de Tàrrega, i les mesures de seguretat sanitària fan inviable la celebració d’un esdeveniment d’aquestes característiques.

Tanmateix, i per animar la gent a fer les seves compres a Tàrrega, el consistori targarí invertirà recursos amb l’objectiu de potenciar l’activitat comercial i l’ambient nadalenc al nucli urbà. En aquest sentit, s’ha de recordar que l’Ajuntament de Tàrrega ja anuncià la setmana passada que enguany assumirà el cost de la instal·lació de l’enllumenat de Nadal als carrers de la ciutat. Durant els últims anys, el lloguer dels llums de Nadal anava a càrrec dels comerços adherits a Foment Tàrrega mentre que el consistori únicament sufragava la despesa de consum elèctric.

Val a dir que el consistori targarí estudià noves fórmules per celebrar la 22a Fira d’Artistes en un format alternatiu més reduït i només en espais exteriors, proposta que també s’ha descartat davant els recents indicadors epidemiològics a la capital de l’Urgell. Els expositors participants ja han estat informats de la cancel·lació, emplaçant-los a treballar de cara a l’edició del 2021, la qual se celebrarà també del 4 al 6 de desembre. En aquest sentit, la Junta de Govern Local també ha aprovat les noves dates de les altres fires comercials que s’han hagut de suspendre enguany a causa de la pandèmia. La Firacóc 2021 s’ha fixat per als dies 15 i 16 de maig; el 8è Mercat del Vehicle d’Ocasió, per als dies 28, 29 i 30 de maig; i la 21a Fira del Medi Ambient, per als dies 2 i 3 d’octubre de l’any vinent.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.