Tàrrega, a punt de rebre els ajuts del Govern català per reparar els danys de la riuada  

 

reuniotreballPrimera reunió de treball entre l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i la nova directora dels Serveis Territorials de Governació, Anna Feliu, que posen èmfasi a cobrir les emergències habitacionals

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha mantingut avui una primera reunió de treball amb la nova directora dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Lleida, Anna Feliu. Durant la trobada, celebrada a la Casa Consistorial de la capital de l’Urgell, la primera edil ha detallat el conjunt d’accions que s’estan desenvolupant per reparar els danys de la riuada del passat novembre. Per fer front a aquestes obres, Feliu ha reiterat que el Govern català aportarà de forma imminent a l’Ajuntament de Tàrrega 128.555 euros, una ajuda que ha qualificat com a “prioritària”. Les obres afecten espais públics situats a la llera del riu Ondara, principalment la zona d’esbarjo vora el Camp dels Escolapis i la Via Verda per a vianants entre Tàrrega i El Talladell.

La reurbanització del carrer Urgell, finançat amb el PUOSC

En el decurs de la mateixa reunió, s’ha fet un seguiment dels ajuts sol·licitats en el marc del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). Quant a obres finalitzades, s’ha destacat la construcció del magatzem polivalent de Santa Maria de Montmagastrell i de la pista poliesportiva d’Altet així com la  reforma de la bassa de Riudovelles. Pel que fa a previsions de futur, l’alcaldessa ha exposat el projecte de reurbanització del carrer Urgell, al nucli antic, obra per la qual Tàrrega rebrà 85.000 euros del PUOSC si bé la subvenció es farà efectiva a través de la Diputació de Lleida. L’actuació suposarà globalment una inversió de 150.000 euros.

Es cobreixen les emergències habitacionals

Pel que fa a habitatge, l’alcaldessa i la directora dels Serveis Territorials de Governació han subratllat que les administracions, amb els mecanismes que tenen a la mà, cobreixen les emergències habitacionals que es registren al municipi. En aquest sentit han reiterat que és preceptiu que les famílies sense recursos formalitzin les corresponents sol·licituds als serveis socials. Pel que fa a les famílies que han ocupat un edifici d’habitatges buit a l’avinguda d’Ondara, l’alcaldessa i la regidora d’Acció Social, Noèlia Soto, han expressat que “des del consistori treballem per resoldre aquesta situació i que cap família queda desatesa”.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.