Tàrrega acata el requeriment de la Junta Electoral de Zona que obliga a retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament

foto esteladaL’Ajuntament de Tàrrega acata el requeriment de la Junta Electoral de Zona que obliga a retirar l’estelada del balcó de la Casa Consistorial arran d’una denúncia de Candidatura de Progrés.

La negativa a acatar el requeriment podria derivar en una impugnació de l’edifici com a col•legi electoral

L’Ajuntament de Tàrrega comunica que la Junta de Govern Local ha acordat retirar la bandera estelada del balcó de la Casa Consistorial acatant un requeriment de la Junta Electoral de Zona de Cervera. En aquesta notificació, la Junta Electoral de Zona de Cervera requereix a l’Ajuntament de Tàrrega que procedeixi a retirar de forma immediata la bandera estelada arran d’una denúncia del representant acreditat del partit CANDIDATURA DE PROGRÈS (CP). L’Ajuntament de Tàrrega manifesta que acata el requeriment per evitar que l’edifici de la Casa Consistorial pugui ser impugnat com a col•legi electoral dels comicis municipals del proper 24 de maig.

L’Agrupació local del PSC va denunciar el fet davant la Junta Electoral de Zona. El candidat socialista a l’alcaldia Silveri Caro ha valorat positivament l’acció i ha destacat que entenen que l’edifici del consistori és un espai públic i alhora col·legi electora i per aquest motiu, en període electoral, s’ha de vetllar per la neutralitat política. També ha dit el seu grup respecta totes les banderes i símbols identitaris que són representatius d’una societat diversa.

Per la seva banda la CUP ha mostrat el seu total desacord amb la mesura duta a terme pel PSC i la decisió de la Junta Electoral de Zona. El grup independentista ha manifestat que l’estelada penjada al balcó d’una institució pública és la mostra de la voluntat d’un poble que vol decidir el seu futur. Segons la CUP, el problema no són els símbols sinó la rèmora d’una llei electoral i un sistema de partits hereu d’una transició que ha considerat al poble com una massa ignorant i voluble. La CUP ha demanat que l’estelada continuï al balcó de l’Ajuntament

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.