Tàrrega adequarà les bonificacions de l’IBI en favor de les famílies nombroses més vulnerables

IMATGE D'ARXIU · Vista general del nucli urbà de TàrregaModificacions a les ordenances fiscals que es portaran a votació del Ple el dijous 24 d’octubre · La capital de l’Urgell congelarà els tributs corresponents a l’exercici 2020

L’Ajuntament de Tàrrega adequarà les bonificacions de l’IBI a les famílies nombroses en funció de la seva renda. L’objectiu és avançar cap a una fiscalitat més justa, condicionada a la realitat econòmica de cada unitat familiar. Així doncs, les famílies nombroses amb menys ingressos (renda anual inferior a 18.105 euros) gaudiran d’una bonificació de l’IBI del 50%. La modificació de l’ordenança fiscal, que es portarà a votació del Ple en la sessió del proper dijous 24 d’octubre (20h), també estableix bonificacions del 35% per a famílies nombroses amb una renda anual no superior a 36.210 euros i del 20% si la renda anual no supera els 54.300 euros. Fins ara, les minoracions de l’IBI a famílies nombroses es podien veure condicionades pel valor cadastral de l’immoble o per altres bonificacions i no s’adequaven a les diferents rendes anuals obtingudes. “Fixem ara una bonificació social de l’IBI urbà que s’adaptarà a les rendes i que ajudarà a les famílies nombroses més vulnerables”, ha apuntat el regidor de Finances, Daniel Esqué.

 

Augmenta la bonificació de l’IBI per als habitatges amb energia solar

En paral·lel, seguint la línia mostrada per l’Equip de Govern en matèria d’incentivar la consciència mediambiental a Tàrrega, s’augmentaran les bonificacions per als habitatges que hagin instal·lat sistemes d’aprofitament tèrmic i elèctric d’energia solar per l’autoconsum. Si actualment és del 10%, els contribuents podran gaudir l’any vinent d’una minoració d’entre un 20% i un 12% segons la qualificació energètica. Així, en cas d’immobles residencials que hagin estat objecte de reforma, la bonificació pot arribar fins al 20% mentre que l’obra nova rebrà un 15%. A més, també és previst que entri en vigor una nova bonificació del 50% de l’ICIO (impost de construccions, instal·lacions i obres) per a reformes i obra nova que instal·li sistemes d’energies solars.

 

95% de bonificació de l’IBI per a immobles d’usos culturals i socials d’interès general

També s’afegeix com a novetat una bonificació de fins al 95% de la quota íntegra de l’IBI per a immobles en què es duguin a terme activitats declarades d’interès general per a usos socials o culturals. Aquesta bonificació no s’aplicarà d’ofici i caldrà fer una sol·licitud que haurà de ser avalada pel Ple de la corporació. També s’incorpora l’exempció total de l’IBI per a centres sanitaris de titularitat pública (hospitals o centres d’assistència primària). Així mateix, la bonificació del 90% que s’aplicava abans de l’inici d’obres als immobles objecte d’activitat per part d’empreses constructores i de promoció immobiliària es redueix fins a un 50%. Val a dir que la capital de l’Urgell congelarà el tipus de l’IBI urbà així com la resta de tributs per a l’exercici 2020.

 

Salutacions,

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.