Tàrrega aixeca el teló de la 20a Temporada Estable de Teatre aquest dissabte 4 d’octubre amb una adaptació d’Ibsen

lesantonietesTàrrega aixeca el teló de la seva 20a Temporada Estable de Teatre aquest dissabte 4 d’octubre amb una adaptació del clàssic contemporani Un enemic del poble de Henrik Ibsen. Es tracta del muntatge titulat Stockmann a càrrec de la companyia Les Antonietes, grup que s’ha especialitzat a modernitzar peces de grans noms de la dramatúrgia com Shakespeare o Txèkhov. Ara sobresurten amb aquesta particular, però fidel, representació de l’esmentat text de l’any 1882, el qual es manté de plena actualitat reivindicant allò que és just enmig d’un joc de manipulació política.


 L’argument se situa en una ciutat de Noruega, on l’expansió econòmica d’un balneari es veu amenaçada pel descobriment del doctor Stockmann: les aigües del balneari surten d’una claveguera contaminada. Stockmann proposa tancar el balneari però aquesta decisió és contrària als interessos del poble i acabarà provocant una lluita de poders en el si de la comunitat. La representació tindrà lloc a les 9 de la nit al Teatre Ateneu, organitzada per la Regidoria de Cultura.

La 20a Temporada Estable de Teatre de Tàrrega la integren 8 propostes escèniques des del 4 d’octubre fins al 7 de febrer. La principal novetat és el canvi d’hora habitual de les representacions, que s’avança de les 10 a les 9 de la nit. D’aquesta forma es vol conciliar l’assistència al teatre i anar a sopar després. “Volem conjugar l’atractiva oferta teatral i gastronòmica de Tàrrega per als dissabtes a la nit”, apunta el regidor de Cultura, Albert Rosinés. En aquest sentit, 10 restaurants de la ciutat col·laboren en la difusió del cicle teatral targarí.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.