Tàrrega ajorna activitats culturals, tanquen equipaments esportius i l’Escola de Música impartirà les classes per via telemàtica

Fotografia, Ràdio Tàrrega

Es mantenen obertes al públic, amb aforament limitat, les exposicions del Museu Tàrrega Urgell i la Sala Marsà · Circuits d’entrada i sortida al cementiri per evitar massificacions · S’actualitza el directori de bars i restaurants que ofereixen menjar per emportar

L’Ajuntament de Tàrrega ha suspès activitats culturals per a les properes dues setmanes per donar compliment a les noves mesures de seguretat sanitària decretades pel Govern català. Avui divendres ja cauen de l’agenda dues propostes: la presentació del llibre “Dues dones” de Montse Sanjuan, que s’havia de celebrar a la Biblioteca, i el concert de Feliu Ventura, emmarcat dins el Correllengua al Teatre Ateneu. Ambdues convocatòries s’ajornen per més endavant a l’igual que la presentació del llibre de Carme Junyent prevista per al 13 de novembre, també dins el Correllengua. Pel que fa a la 26a Temporada de Teatre, es cancel·len les actuacions d’El Espejo Negro (6 novembre) i Baal Dansa (8 novembre). La Regidoria de Cultura treballa per reprogramar les funcions en dies posteriors.

D’altra banda, el Museu Tàrrega Urgell i la Sala Marsà continuen oberts al públic amb l’aforament limitat al 33%. Aquests equipaments exhibeixen noves propostes pel que fa a exposicions temporals, esdevenint les úniques activitats culturals presencials que es mantenen a l’agenda targarina. Per la seva part, la Biblioteca Pública Germanes Güell roman en servei si bé limita l’activitat a la recollida i el lliurament de documents reservats en préstec. Circuit Urgellenc, a més, ha hagut d’anunciar el cessament de les projeccions a Cinemes Majèstic per un període de quinze dies.

Arran de les noves mesures per frenar els contagis de Covid-19, la capital de l’Urgell ha procedit a tancar els equipaments esportius municipals. En l’àmbit educatiu, es mantenen obertes les dues llars d’infants La Pau i El Niu. Per contra, es tanquen les aules del Centre Obert i l’Escola Municipal de Música impartirà les classes per via telemàtica.

Pel que fa a la celebració de Tots Sants, l’Ajuntament de Tàrrega ha habilitat circuits d’entrada i sortida al cementiri per evitar massificacions. A més, els operaris municipals del cementiri lliuraran fulletons informatius i vetllaran per evitar que es formin aglomeracions. També s’oferirà un servei gratuït de bus el dissabte 31 d’octubre i el diumenge 1 de novembre. Val al recordar que en aquestes dates es pot sortir del municipi per anar als cementiris situats dins la comarca de l’Urgell.

S’ha de destacar que el consistori també promou a les xarxes socials els establiments de restauració de Tàrrega que ofereixen menjar per emportar. Així, es posa a l’abast de la ciutadania un directori de bars i restaurants, periòdicament actualitzat, a la vegada que s’anima a fer comandes per donar suport a l’hostaleria local. Val a dir que les noves mesures possibiliten de perllongar el servei de “take away” fins a les 23h.

D’altra banda, la Policia Local, en coordinació amb Mossos d’Esquadra, continua efectuant controls vetllant pel compliment del toc de queda de les 22h a les 6h. Des d’avui també es fan controls de confinament municipal de cap de setmana (de les 6h del divendres a les 6h del dilluns).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.