Tàrrega alça la veu per defensar els drets de les persones LGBTIQ+

Lectura col·lectiva del manifest institucional a la plaça Major

Com cada 28 de juny, Tàrrega ha fet sentir avui la seva veu en defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGBTIQ+. La capital de l’Urgell s’ha sumat una vegada més a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual i Queer amb la lectura del manifest institucional a la plaça Major. Coordinada per la Regidoria d’Igualtat, la trobada ciutadana ha comptat amb la participació de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; representants de l’arc consistorial; i portaveus del teixit associatiu. La capital de l’Urgell ha refermat així el seu compromís vers la defensa de la diversitat en l’orientació sexual de les persones i ha alçat la veu per eliminar conductes d’LGBTIQ-fòbia a la societat.

La declaració institucional, redactada pel Departament d’Igualtat i Feminismes, comença reivindicant “el dret a caminar pel carrer sense por, sense rebre insults ni patir agressions per ser qui som o per anar agafats de la mà de la nostra parella; el dret que el nostre lloc de treball sigui un espai segur, sense que la nostra orientació sexual sigui motiu de discriminació”. I conclou: “els drets de les persones LGBTIQ+ són part de la lluita compartida per la defensa del dret de totes les persones a ser i a viure lliures de discriminacions i de violències”.

D’altra banda, s’ha de recordar que l’Ajuntament de Tàrrega pinta aquests dies les franges multicolor en passos de vianants de la ciutat com acció simbòlica en favor del col·lectiu LGBTIQ+. L’acció compta amb la col·laboració de les persones inscrites al programa Singulars del Centre La Solana, dedicat a la formació i la inserció laboral. A més, Tàrrega disposa des de l’any 2018 d’un Servei d’Atenció Integral (SAI) per atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI-fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere (puntsai@tarrega.cat · 973 502 670). La Regidoria d’Igualtat gestiona en xarxa aquest servei junt amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.