Tàrrega aprova definitivament el pressupost municipal del 2022, que ascendeix a més de 20 milions d’euros

El Ple resol les al·legacions presentades als comptes i augmenta partides destinades a la millora d’eficiència energètica i modifica una partida per finançar la instal·lació de gàbies a la gossera

 

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat avui de forma definitiva el pressupost municipal de l’exercici 2022 després que el Ple hagi resolt en sessió extraordinària les diverses al·legacions presentades. En aquest sentit, s’han estimat dues al·legacions del grup Junts per Tàrrega (oposició) referents a l’augment de partides destinades a la renovació de l’enllumenat públic i la instal·lació de plaques solars en equipaments municipals amb l’objectiu d’afavorir la sostenibilitat i l’eficiència energètica. En concret, es destinaran un total de 250.000 euros a la instal·lació de sistemes d’energies renovables en edificis municipals i uns altres 250.000 euros a la modernització de lluminàries a la via pública. També s’han consignat 250.000 euros per a la millora de l’accessibilitat en equipaments municipals. L’increment de despesa es finançarà mitjançant les subvencions Next Generation i un préstec.

D’altra banda, s’han desestimat en la seva totalitat les al·legacions presentades per la Federació d’Associacions de Veïns de Tàrrega (FAVT). En la mateixa votació s’ha inclòs una modificació de pressupost de Serveis Municipals per destinar 10.000 euros de la partida de mobiliari a la instal·lació de gàbies per a gossos considerats perillosos a la canera de la Protectora d’Animals. ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) han votat a favor i Junts per Tàrrega, en contra. Val a dir que s’ha produït un empat de vots (7 a favor i 7 en contra) i que, finalment, les propostes han prosperat mitjançant el vot de qualitat de l’alcaldessa. Superat aquest tràmit, ha quedat aprovat de forma definitiva el pressupost municipal de l’exercici 2022, que ascendirà finalment a 20.037.491 euros. Això suposa un augment del 12,5% en relació als comptes de l’any passat. En termes consolidats, el pressupost 2022 se situa en 20.997.747 euros.

El segon (i últim) punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació d’una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per desenvolupar el sector urbanístic SUD-16, que acollirà el futur polígon industrial Boscarró Nord. L’Incasòl, impulsor del polígon, i l’Ajuntament de Tàrrega volen donar resposta així a la demanda creixent de sòl industrial al municipi. Per agilitzar-ne el desenvolupament, es delimitaran parcel·les més grans reduint així la construcció de vials i els costos d’urbanització. Al mateix temps, s’exclouen del desenvolupament del SUD-16 els terrenys adjacents on s’havia de fer una depuradora dins l’àmbit de la Xarxa Natura 2000. Es preveu que la nova activitat industrial generada al SUD-16 podrà ser assumida per l’actual depuradora. La proposta ha rebut llum verda per unanimitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.