Tàrrega aprova el projecte d’adequació del carrer de Raimond, que guanyarà espai per a vianants

La millora rebrà una subvenció de 300.000 euros en potenciar la mobilitat a peu i en bicicleta reduint les emissions contaminants

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern Local el projecte urbanístic que farà possible la millora del carrer de Raimond, on s’ampliarà l’espai destinat a vianants. El consistori vol transformar aquest carrer en un eix de connexió entre el barri del Cor de Maria i el centre de la ciutat afavorint l’accessibilitat per a vianants i bicicletes.

En aquest sentit, el carrer de Raimond de Tàrrega es dotarà d’una plataforma única de paviment fet de llambordes. L’adequació permetrà així pacificar el trànsit motoritzat i reduir les emissions de gasos contaminants provocats per la mobilitat de vehicles. A més, les llambordes portaran un tractament fotocatalític que neutralitza la contaminació i descompon les substàncies perjudicials fent servir la llum solar.

D’aquesta forma, l’actuació també podrà acollir-se a la nova línia de subvencions del Departament d’Acció Climàtica per apaivagar l’efecte hivernacle (el projecte ha rebut una puntuació molt alta a l’hora d’ajustar-se a les directrius dels ajuts).

En concret, el projecte rebrà 300.000 euros del Govern català, que permetran finançar bona part del pressupost de l’obra, quantificat en 422.000 euros. La capital de l’Urgell, a més, aprofitarà l’execució dels treballs per millorar al subsol les xarxes de sanejament i d’abastament d’aigua de boca. La intervenció es completarà amb la implantació de mobiliari urbà i enjardinament. En total, s’actuarà en una superfície de 1.300 metres quadrats.

Amb la plataforma única i la supressió dels 17 llocs d’estacionament, el carrer de Raimond de Tàrrega prioritzarà el pas de vianants i bicicletes si bé els vehicles de motor hi podran continuar circulant a una velocitat màxima de 20 km/h, atenent al criteri de pacificació del trànsit.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú assenyala que “volem potenciar els desplaçaments sostenibles i no contaminants des del sector nord fins al centre a través del carrer de Raimond, el qual guanyarà en comoditat i seguretat per a vianants i bicicletes”. I també destaca que “la retirada de les places d’aparcament del carrer reduirà els desplaçaments de vehicles a la zona, fet que suposarà un descens important d’emissions contaminants”.

El projecte, que s’ajusta alhora al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tàrrega, sortirà aviat a concurs per a la seva execució. Una vegada s’adjudiquin, els treballs tindran una durada de sis mesos.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.