Tàrrega augmenta un 30% la taxa d’escombraries

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat un augment del 30% de la taxa de recollida d’escombraries en totes les tarifes. La quota anual pels habitatges passarà de 74,77 euros a 97,20. Amb aquesta mesura es vol fer front al dèficit acumulat des de l’any 2016 quan es va fer l’última modificació de la taxa i que suma uns 400.000 euros.
Per l’equip de govern ERC, CUP I PSC, aquesta mesura és necessari per fer front a l’augment dels costos de la recollida i pel dèficit en el reciclatge. Junts per Tàrrega, que ha votat en contra i n’ha demanat la retirada fins que no es disposi d’un informe dels costos reals de la recollida de les escombraries.
D’altra banda s’aprova l’aplicació d’un nou recàrrec del 50% a la quota de l’IBI de pisos buits en cas que els titulars siguin persones jurídiques i tinguin en propietat 5 o més habitatges desocupats. Junts per Tàrrega hi ha votat en contra. I s’aprova per unanimitat la concertació d’una operació de préstec a llarg termini per import de 272.000 euros, amb un termini de deu anys, que es destinarà als treballs de millora de la piscina coberta municipal que ara mateix està tancada al públic.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.