Tàrrega celebrarà els dies 15 i 16 d’octubre l’EDhack, un laboratori social, educatiu i comunitari de participació ciutadana

Coordinat per la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball, l’esdeveniment vol potenciar la transformació de l’espai públic de la ciutat · Com activitat prèvia, es convoca una nova ruta exploratòria pels carrers el proper 17 de setembre

L’Ajuntament de Tàrrega, la Fundació Bofill i el Pla Educatiu d’Entorn impulsen l’EDhack Tàrrega, un innovador projecte de participació ciutadana que es durà a terme els dies 15 i 16 d’octubre (la cita es fixà inicialment per al passat mes de novembre si bé s’ajornà a causa de la pandèmia). La capital de l’Urgell esdevindrà així el primer municipi de la demarcació de Lleida a acollir un Edhack, iniciativa que té l’objectiu de dissenyar projectes beneficiosos per a la comunitat abordant reptes com la convivència, el civisme, la sostenibilitat, l’educació, la cultura, la igualtat de gènere i altres aspectes en l’espai públic. El regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, assenyala que “és un procés enfocat a la col·laboració participativa per trobar solucions amb impacte de millora a la societat i per això convoquem a persones joves, professionals i activistes de tot tipus, membres d’entitats i associacions, que participin en aquestes activitats de dinamització de l’espai públic i a aquesta gran trobada del 15 i 16 d’octubre”. L’Edhack Tàrrega es durà a terme a l’Oficina Jove de l’Urgell.

Val a dir que ja s’han desenvolupat a Tàrrega diverses activitats prèvies a l’Edhack com és el cas de la ruta exploratòria del passat divendres en què van participar una quarantena de persones de diferents edats amb sortida des del Parc de Sant Eloi. L’itinerari va finalitzar a la plaça de les Nacions sense Estat i va transcórrer per diferents indrets com la plaça dels Escolapis, l’avinguda de Catalunya i la plaça del Carme. Al llarg del recorregut es va fer una explicació dels diferents usos dels espais esmentats i de possibles problemàtiques detectades alhora que les persones assistents van expressar opinions i suggeriments. Després del recorregut, el regidor Xavier Rossell-Aparicio va presentar l’EDhack del proper mes d’octubre i va valorar molt positivament la participació i l’intercanvi d’impressions fetes durant la ruta.

La propera activitat d’escalfament de l’EDhack Tàrrega està prevista per al proper divendres 17 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda, a l’Oficina Jove de l’Urgell. Consistirà en un taller d’estimulació 3D visual i verbal on es treballaran diverses fonts d’inspiració per generar idees per a la millora de l’espai públic. Es pot trobar més informació, seguir les accions realitzades i inscriure’s per a les activitats del 17 de setembre i la trobada del 15 i 16 d’octubre al web https://tarrega.edhack.cat/.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.