Tàrrega clou amb èxit el programa estival d’activitats formatives per al jovent

Estiu Jove Tàrrega · Taller de grafit i art urbàL’Estiu Jove ha suposat per primera vegada la unió d’esforços entre l’Oficina Jove de l’Urgell i Quàlia, servei de projectes educatius de l’Associació Alba

Una trentena de nois i noies d’entre 12 i 14 anys han participat a les activitats de l’Estiu Jove 2015 de Tàrrega, programa estival d’activitats formatives. Es tracta d’una iniciativa que per primera vegada han impulsat conjuntament l’Oficina Jove de l’Urgell, de titularitat municipal, i Quàlia, servei de projectes educatius de l’Associació Alba. Els tallers que han gaudit de més acceptació han estat els dedicats a la creació de videojocs, la pràctica de conversa en llengua anglesa i l’aprenentatge de tècniques de grafit com a expressió d’art urbà. Aquesta última proposta s’ha vinculat amb l’STREETRRG, iniciativa de la Regidoria de Cultura que enguany ha divulgat l’art urbà de Tàrrega.

El monitor del taller de grafit, autor del mural dedicat a Pedrolo

Precisament, el monitor encarregat del taller d’art urbà ha estat Javier Morillas “Snap”, autor del mural que la capital de l’Urgell ha dedicat a l’escriptor Manuel de Pedrolo. En aquest mateix taller també s’ha fet pedagogia de civisme entre el jovent, subratllant el fet de plasmar grafits en espais regulats per aquesta pràctica. Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega també ha adjudicat enguany a Quàlia la gestió del casal municipal d’estiu per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. En ambdós casos el balanç és molt positiu, segons ha manifestat la regidora de Joventut, Núria Franquesa, qui ha afegit que es treballarà per potenciar l’oferta de tallers de l’any vinent.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.