Tàrrega constitueix l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Energia Pública

El Ple aprova per unanimitat la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

El Ple aprova per unanimitat la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública · També rep llum verda la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública per a bars i restaurants durant l’any 2021

L’Ajuntament de Tàrrega ha donat llum verda a la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), entitat que impulsa la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica. Així ho aprovà ahir per unanimitat el Ple de la capital de l’Urgell. L’AMEP desenvoluparà accions “per promoure un model energètic just, democràtic i sostenible”, segons es fixà en el protocol previ al qual Tàrrega ja s’adherí l’estiu passat. “Els municipis hem de passar de ser mers consumidors d’energia a produir energies renovables i a participar en la distribució i comercialització d’energia verda”, assenyalà l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. L’entitat, formada inicialment per 47 ajuntaments i 2 entitats, pot suposar un pas endavant per posar fi als microtalls causats per la manca d’inversions i manteniment de les grans empreses energètiques.

Exempció de la taxa d’ocupació de via pública per a bars i restaurants

En la sessió ordinària del Ple celebrada ahir per via telemàtica, també s’aprovà per unanimitat de prorrogar la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública per a bars i restaurants durant tot l’any 2021. Aquesta mesura excepcional ja s’aplica a la capital de l’Urgell des del passat mes de març, quan esclatà la pandèmia, per tal de minimitzar l’impacte econòmic de la crisi sanitària en el sector de la restauració. Es calcula que les arques municipals deixaran d’ingressar uns 60.000 euros per l’exempció de l’esmentada taxa als establiments d’hostaleria durant els exercicis 2020 i 2021.

Altres propostes que van prosperar amb el suport unànime de tots els grups foren l’adhesió al nou conveni per formar part de la Xarxa de Radiocomunicacions i Emergències de Seguretat de Catalunya (RESCAT), la qual proporciona cobertura als cossos de seguretat i emergències, entre els quals figura la Policia Local. Es tracta d’una eina que potencia la coordinació i l’eficàcia de tots els recursos en aquest àmbit. En paral·lel, també es renovà el conveni amb el Servei Català del Trànsit perquè l’ens gestioni i tramiti les sancions de circulació en vies urbanes interposades pels agents de la Policia Local.

Es rebaixa fins a 16 dies el període mig de pagament a proveïdors

D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega ha reduït fins a 16,09 dies el període mig de pagament de factures als seus proveïdors. Així s’informà en el decurs de la sessió, quan es donà compte dels informes sobre la Llei de Morositat en relació al tercer trimestre del 2020. La capital de l’Urgell compleix, per tant, amb l’esmentada llei, que fixa el llindar de pagament a proveïdors de les administracions públiques en un màxim de 30 dies. Pel que fa a modificacions de pressupost, van rebre llum verda les consignacions de 627,74 euros destinats al conveni de dinamització de l’espai natural dels secans de Belianes – Preixana; 6.695 euros per al pagament del lloguer dels terrenys del CEIP Àngel Guimerà; i 1.000 euros per a la compra de mobiliari urbà. Van votar a favor ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) mentre que Junts per Tàrrega s’abstingué.

Moció de suport vers el sector de l’esport

També s’acordà per unanimitat una moció de suport al teixit esportiu de Tàrrega, presentada pels grups de l’Equip de Govern i a la qual s’afegí Junts per Tàrrega. La capital de l’Urgell fa costat així a la crida del món federat i la Unió de Consells Esportius de Catalunya perquè l’esport sigui considerat bé essencial per a la salut i el benestar de la ciutadania. El text també insta el Govern català a impulsar accions perquè l’esport no pateixi greuges ni limitacions respecte a altres sectors davant l’actual situació excepcional de pandèmia.

Recupereu la sessió al nostre canal de YouTube, amb totes les intervencions dels grups municipals

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.