Tàrrega dedica una biografia a la infermera Maria Moreu Súria per una vida entregada a la cura

En l’onzè volum de la col·lecció ‘On són les dones targarines?’, editada per la Regidoria de Feminismes i presentada aquest dissabte

Aquesta n’és només una de l’ampli ventall d’anècdotes que la infermera targarina Maria Moureu i Súria recorda de la seva dilatada trajectòria personal i professional a la capital de l’Urgell. Moreu, nascuda a Tàrrega el 1926, té ara 97 anys i és la dona homenatjada en l’11è volum de la col·lecció ‘On són les dones targarines?’.

L’obra atorga visibilitat a tota una vida dedicada a la cura de les persones.

L’acte, celebrat aquest dissabte i organitzat per la Regidoria Feminismes, ha tret a la llum la biografia de Moreu en forma de conte il·lustrat per apropar didàcticament als infants el perfil d’aquesta històrica infermera targarina.

En aquest cas, les autores del text són Núria i Anna Gené Miralles, nebodes-netes de la protagonista. Han detallat la vida d’aquesta dona i especialment una infantesa que va patir els estralls de la guerra civil i la fugida a Barcelona de la seva família. L’il·lustrador del conte és Eduard Sallent i Pibernat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.