Tàrrega estrena un espectacle d’il·lusionisme que consciencia els infants sobre el respecte mediambiental vers l’aigua

Iniciativa de l’empresa Sorea amb suport de la Regidoria de Serveis Municipals · Els nens i nenes aprenen de forma didàctica com d’important és no llençar les tovalloletes al vàter

Tàrrega ha estrenat avui un espectacle d’il·lusionisme que vol conscienciar els infants a fer un ús responsable del cicle de l’aigua i respectar així el medi ambient. En concret, s’alerta els nens i nenes sobre els perjudicis que ocasiona llençar les tovalloletes a la tassa del vàter. Sorea, empresa encarregada del manteniment del cicle de l’aigua al municipi, i la Regidoria de Serveis Municipals han impulsat aquesta iniciativa pedagògica que ha aplegat uns 900 infants en dues sessions al Teatre Ateneu de Tàrrega. Hi han participat escolars de 6 a 9 anys dels centres d’ensenyament públics i concertats de la ciutat a més d’usuaris de l’Associació Alba. L’espectacle, titulat “Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia”, té com a protagonista el Mag Albert i ha estat precedit per la projecció d’un vídeo didàctic.

 

Prèviament, l’acte s’ha iniciat amb unes paraules de David Gall, gerent de Sorea a Lleida, el qual ha destacat la rellevància de fer un bon ús de l’aigua i retornar-la neta al medi natural. “Les tovalloletes humides, fetes de fibres molt resistents, no es desfan amb l’aigua i provoquen embussos a les canonades, malmeten les depuradores i contaminen el medi ambient”, ha explicat. Per la seva part, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha subratllat el caràcter pedagògic de la iniciativa: “Els infants aprenen de forma divertida com d’important és llençar les tovalloletes a la paperera i adquireixen bons hàbits de respecte vers el medi ambient”. Sorea té previst portar aquest espectacle en altres municipis. La iniciativa s’ha posat en marxa arran de la celebració el passat 19 de novembre del Dia Mundial del Sanejament.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.