Tàrrega expressa el seu suport a les famílies que han patit una mort perinatal

La Regidoria d’Acció Social Associativa participa a l’acte de record convocat pel Servei de Suport al Dol de Ponent a l’Espai Empremtes de la capital de l’Urgell

L’Ajuntament de Tàrrega ha expressat la seva adhesió al Dia Internacional de la Mort Gestacional i Perinatal que es commemorarà demà dijous 15 d’octubre. En nom del consistori, la regidora d’Acció Social Associativa, Assumpta Pijuan, ha participat avui dimecres a l’acte de record convocat pel Servei de Suport al Dol de Ponent a l’Espai Empremtes de Tàrrega. Inaugurat el desembre passat al Cementiri Municipal, l’Espai Empremtes és un memorial que dona visibilitat al dol causat per la pèrdua d’una criatura entre la 22a setmana de gestació fins als primers dies de vida. La regidora Assumpta Pijuan ha destacat que iniciatives com aquesta contribueixen a trencar el silenci que sovint envolta la mort durant l’embaràs, el part o pocs dies després del naixement. “Cal ajudar les persones que han perdut de forma prematura un nadó i acompanyar-les en el seu procés de dol”, ha manifestat l’edil posant en valor la feina feta pel Servei de Suport al Dol de Ponent.

Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega col·laborà en el seu moment a fer realitat el projecte de l’Espai Empremtes, impulsat pel Servei de Suport al Dol de Ponent. A més, demà dijous la capital de l’Urgell il·luminarà la Font del Pati com a mostra de solidaritat vers les famílies que han patit una mort perinatal. El consistori també donarà visibilitat a aquesta iniciativa mitjançant les xarxes socials. Amb seu a Tàrrega i Lleida, el Servei de Suport al Dol de Ponent és una entitat sense ànim de lucre dedicada a acompanyar les persones que pateixen la pèrdua d’un ésser estimat. L’entitat ha preparat més accions per donar a conèixer el Dia Internacional de la Mort Gestacional i Perinatal.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.