Tàrrega finalitza les obres de renovació del carrer de Jacint Verdaguer, que es reobre al trànsit avui dimarts

Reurbanització integral del vial, que inclou la substitució de les xarxes de serveis bàsics al subsòl • S’han eliminat barreres arquitectòniques amb voreres i calçada a un sol nivell

Tàrrega reobrirà al trànsit el carrer de Jacint Verdaguer demà dimarts 22 de desembre, una vegada finalitzades les obres de renovació del vial. Es tracta d’un dels principals projectes urbanístics del present mandat, que ha possibilitat la modernització d’uns dels carrers del centre de la ciutat amb més volum de mobilitat. El carrer de Jacint Verdaguer comunica la plaça del Carme i la C-14 amb l’avinguda de la Generalitat, part de la qual també s’ha inclòs en aquest projecte de reforma. En total, s’ha actuat en un àmbit de 1.820 metres quadrats de via pública amb una inversió de 181.390 euros.

La Regidoria d’Urbanisme ha refet el carrer de forma integral. Així, a més de renovar tota la superfície també s’han substituït les xarxes de serveis bàsics al subsòl: clavegueram, evacuació d’aigües pluvials, connectivitat i subministrament elèctric. El vial presenta una nova fesomia, en la qual destaca l’eliminació de les barreres arquitectòniques. La calçada, les voreres i l’espai destinat a estacionament de vehicles es disposen ara a un sol nivell. Els vianants guanyen espai ja que la vorera, delimitada amb pilones, s’ha eixamplat al llarg del vial amb diferents amplades. Els paviments són de diferents materials: el carril de la calçada és una capa asfàltica flanquejada per lloses blanques mentre que la resta de la superfície consta de llambordes vermelles de formigó, amb una estètica similar al carrer de Comabruna, situat a la mateixa zona.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú subratlla que amb la materialització del projecte “els veïns de la zona guanyen en qualitat de vida al mateix temps que arrangem un vial amb una important afluència de circulació al centre de la ciutat”. Per la seva part, la regidora d’Urbanisme, Ivonne Pont, destaca que “la inversió no només suposa una millora del paisatge urbà ja que també posem fi a les afectacions d’humitat que patien alguns immobles a causa del deteriorament del clavegueram”. Les noves conduccions permeten separar les aigües residuals de les pluvials, les quals s’evacuen cap al riu Ondara a través del col·lector del carrer de Joan Maragall.

El carrer de Jacint Verdaguer es reobrirà demà mantenint el sentit únic en direcció est i la vintena de places de zona blava al costat nord. Val a dir que vora la terrassa de la Societat Ateneu també s’ha retirat un pal de llum de formigó, afavorint un lloc de pas per als vianants més diàfan. L’execució dels treballs s’adjudicà a l’empresa Tecnologia de Firmes SA. D’altra banda, Endesa ha aprofitat la intervenció per renovar les instal·lacions elèctriques en tot aquest sector del nucli urbà.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.