Tàrrega i el Consell Comarcal s’adhereixen a la campanya solidària d’Ecovidrio amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Els contenidors seran la setmana vinent a Agramunt i després a Bellpuig

S’han situat dos contenidors de color rosa a la plaça del Carme on la ciutadania pot dipositar envasos de vidre per ajudar a la lluita contra la malaltia ·  Els contenidors seran la setmana vinent a Agramunt i després a Bellpuig

L’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell s’han adherit a la campanya solidària “Recicla vidre per elles” que promou Ecovidrio en el marc del Dia Mundial del Càncer de Mama. L’entitat, que gestiona sense ànim de lucre el reciclatge de residus d’envasos de vidre, ha instal·lat 370 contenidors de color rosa en més de 140 ciutats del territori nacional amb l’objectiu de mobilitzar els ciutadans pel reciclatge d’envasos de vidre i contribuir alhora a la investigació del càncer de mama. Mitjançant el suport de l’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell, dos dels contenidors de la campanya s’han instal·lat a la plaça del Carme, on romandran durant tota aquesta setmana. Els contenidors viatjaran la setmana vinent fins a Agramunt i després a Bellpuig. Les ciutats de Catalunya on és present la campanya són Lleida, Tàrrega, Tarragona, Reus, Girona, Blanes, Santa Coloma de Gramenet, Molins de Rei, Castelldefels, Sabadell i Manresa.

Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer. D’aquesta manera, es mobilitza la ciutadania amb un doble objectiu: potenciar el reciclatge del vidre i alhora contribuir a la causa solidària de prevenció del càncer de mama. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, han fet avui una crida a participar en aquesta iniciativa que sensibilitza en favor de lluita contra el càncer de mama i alhora a tenir cura del medi ambient (a la fotografia adjunta amb la regidora de Medi Ambient, Teresa Sala; la regidora de Salut, Assumpta Pijuan; i el conseller comarcal de Medi Ambient, Carles de Ahumada).

Per la seva part, Silvia Mayo, gerent de Catalunya Ecovidrio, ha declarat: “Aquest és el cinquè any que llancem aquesta campanya i no podem estar més satisfets. Estem particularment agraïts de tenir la implicació d’una ciutat com Tàrrega. A més, comptem amb un contenidor domèstic molt especial, un símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama”. En aquest sentit, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El miniglú es pot adquirir a través del web www.miniglu.es, i els beneficis també es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Dades de reciclatge de vidre a Tàrrega

Segons les últimes dades relatives a l’exercici 2019, els habitants de Tàrrega van reciclar un total de 263 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 15,4 quilos. Respecte a la taxa de contenerització, Tàrrega se situa amb una mitjana de 276 habitants per contenidor, comptant amb un total de 62 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Sobre Ecovidrio

Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les seves operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge. La tasca de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Sobre la Fundació Sandra Ibarra

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre amb una trajectòria de dotze anys sumant esforços enfront del càncer. Durant aquests anys, la Fundació ha invertit el seu temps a donar impuls a campanyes i finançar projectes de recerca, sensibilització i prevenció enfront del càncer, així com al desenvolupament de la humanització de la sanitat. Concretament en beques a la recerca les donacions realitzades superen els 2 milions d’euros fins avui. En els últims anys, la Fundació detecta que, gràcies a aquesta inversió fonamental en recerca, han augmentat els índexs de supervivència i amb això sorgeix un nou pacient al qual cal oferir una atenció sanitària específica inexistent fins al moment: el supervivent de càncer. El 2017, amb l’objectiu de fer front a les necessitats assistencials existents durant la malaltia i les que sorgeixen en el període de transició (en el qual ja no hi ha tumor ni tractament però apareixen altres seqüeles físiques i necessitats emocionals i socials), neix la primera escola de pacients i supervivents de càncer: l’Escola de Vida de la Fundació Sandra Ibarra.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.