Tàrrega i Lleida desenvolupen el programa d’inserció laboral per a joves “Obrint Portes”

frame joves

El Centre de Formació La Solana, gestionat per l’Ajuntament de Tàrrega, desenvolupa aquest estiu el programa Integrals “Obrint Portes”, el qual promou la inserció laboral entre els joves. La iniciativa es du a terme de forma conjunta amb l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí de l’Ajuntament de Lleida. Els participants són joves d’entre 16 i 29 anys d’edat, en situació d’atur i amb estudis superiors. L’objectiu és que assoleixin un contracte laboral o bé continuïn la seva formació.

Arribat a l’equador, el programa és valorat molt positivament pels participants. Entre les formacions impartides destaca la de Community Manager a càrrec de l’emprenedora lleidatana Esther Barqué.Un dels joves inscrits a Tàrrega comenta que“la visió que ens ha donat l’Esther sobre les xarxes socialsés diferent al que es pensa generalment i són una molt bona eina per donar-se a conèixer tant a nivell individual com a empresa”. Els nois i noies també han rebut assessorament sobre com millorar i potenciar el currículum i com redactar de forma adequada la carta de presentació.

També es visiten empreses del territori per conèixer l’entorn productiu i els processos de selecció per accedir al mercat laboral. Al mateix temps, tenen l’oportunitat d’entregar personalment la seva candidatura a les empreses i entitats que visiten, com ha estat el cas d’Indra, Unipreus o l’Associació Down Lleida.De cara al setembre s’ha programat un curs d’anglès adaptat a l’entorn laboral i organitzat per l’escola d’idiomes Inlingua, juntament amb més visites a empreses de l‘Urgell com Rotecna,  Indox o l’Associació Alba.El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil dins els Programes Integrals de Garantia Juvenil.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.