Tàrrega iniciarà les obres per instal·lar tres punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics durant la primera quinzena de novembre

S’ubicaran al pàrquing de l’avinguda de l’Onze de Setembre i a les avingudes de Barcelona i de la Generalitat

L’Ajuntament de Tàrrega preveu que durant la primera quinzena de novembre comencin les obres per instal·lar els primers punts municipals de recàrrega de vehicles elèctrics situats a la via pública de la ciutat. Mitjançant un conveni amb l’empresa Endesa, aquesta ubicarà tres punts de recàrrega amb capacitat per a dos vehicles cadascun, ubicats en zones estratègiques de la ciutat. En concret, se’n col·locarà un just a l’entrada del pàrquing municipal de l’avinguda de l’Onze de Setembre, un altre a l’alçada del número 15 de l’avinguda de Barcelona (a l’entrada de Tàrrega des de Cervera) i un tercer a l’avinguda de la Generalitat (al centre de la ciutat). Tant les dues estacions de recàrrega situades als extrems de la capital de l’Urgell com la que s’instal·larà al centre seran de càrrega semiràpida o ràpida. L’empresa elèctrica té previst començar els treballs durant la primera quinzena del mes vinent, segons ha donat a conèixer durant una visita als indrets on és previst que s’instal·lin els punts de recàrrega amb personal de l’àrea d’Urbanisme del consistori targarí.

La Regidoria de Governació, Seguretat i Promoció Econòmica materialitzarà així un dels objectius que s’havia fixat a curt termini. Amb aquesta iniciativa “volem contribuir a fomentar la venda de vehicles elèctrics i híbrids”, segons explica la regidora Núria Robert. “Des del consistori treballem conjuntament amb Endesa per fer realitat aquest projecte amb la finalitat d’atendre les necessitats de les persones usuàries de cotxes elèctrics tot tenint cura del medi ambient”, afegeix. En aquest sentit, Robert sosté que “els punts de recàrrega estaran degudament senyalitzats per tal que en coneguin la ubicació exacta tant els veïns de la ciutat com les persones que ens visiten”. Un cop entrin en funcionament els tres punts que Endesa instal·larà a la via pública, aquests s’afegiran als que actualment existeixen en espais de titularitat privada (com són pàrquings de supermercats o estacions de servei, així com domicilis particulars).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.