Tàrrega iniciarà un programa per previndre la soledat no volguda entre les persones grans “Sempre Acompanyats”

 

L’Ajuntament de Tàrrega, la Creu Roja i l’Obra Social “La Caixa” han signat aquest dimecres un acord de col·laboració per implementar a la ciutat el programa “Sempre Acompanyats”. Es tracta d’una iniciativa per prevenir les situacions de soledat no volguda entre el col·lectiu de la gent gran. El programa que preveu construir una xarxa de suport que englobi entitats i administracions que treballen per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

L’any passat la Creu Roja de Tàrrega va atendre a més de 400 persones grans de la ciutat i la comarca a través dels diferents programes i serveis que presta amb una desena de voluntaris.

El programa s’implementarà amb 80.000 euros gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa” que permetrà atendre de manera integral i coordinada les necessitats d’aquestes persones i promovent la seva participació en diferents activitats. A la ciutat gairebé el 16% de la població és major de 65 anys i d’aquests el 36’5% tenen més de 80 anys fet que suposa un repte social.

Ara es posarà en marxa un grup de treball per donar una resposta integral i coordinada a aquestes situacions tot i que des de l’ajuntament ja s’havia fet un primer diagnòstic. Tàrrega és la primera ciutat de la demarcació de Lleida on es posarà en marxa després que s’hagin fet proves pilot en barris de Terrassa, Girona o Tortosa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.