Tàrrega ja té a punt els casals i activitats d’estiu amb una aposta pels espais exteriors i la gestió emocional

Els serveis asseguren totes les mesures de seguretat i grups bombolla · Es manté la diversificació d’espais amb les escoles de primària com a centres principals

Tàrrega ja té a punt els casals i activitats estivals adreçades a infants, adolescents i joves. La Cooperativa Lleure Quàlia del Grup Alba, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, organitzarà a partir del juny els Casals d’Estiu adreçats a infants de 3 a 12 anys a les escoles Àngel Guimerà i Maria Mercè Marçal. Després de l’èxit dels últims anys, es vol seguir oferint una proposta lúdica i pedagògica que sigui atractiva per als més petits.

L’edició d’aquest any tornarà a estar marcada per les mesures de seguretat contra la pandèmia, que ja es van realitzar l’any passat amb experiències molt positives com la diversificació d’espais i els grups bombolla estables. Així, els monitors i els alumnes majors de 6 anys usaran mascareta, es guardarà el distanciament social i els grups de convivència es limitaran a un màxim de 10 infants.

Un dels objectius que s’ha marcat la Cooperativa Lleure Quàlia per a la programació dels casals d’estiu d’enguany a Tàrrega és realitzar més activitats a l’exterior i cuidar la gestió emocional dels infants, després d’una pandèmia marcada per les restriccions i les limitacions en molts aspectes de la seva vida.

Els infants inscrits als Casals de Quàlia es distribuiran en dos grups: el MiniCasalet (de 3 a 4 anys), el Casalet (de 5 a 7 anys) i el Casalot (de 8 a 12 anys). L’eix pedagògic girarà al voltant del món de l’art fomentant una vegada més el lleure amb valors i la proposta tindrà caràcter inclusiu per a infants amb capacitats diferents. La majoria de casals oferiran serveis de menjador, iniciaran les activitats a partir del dilluns 28 de juny i s’allargaran fins al 10 de setembre.

 

Quàlia també desenvoluparà a Tàrrega una nova edició del Casalet d’Esports, dirigit a infants de 6 a 12 anys. Sortides, excursions, bicicletades, piscina, dansa o aventura es conjugaran amb la pràctica de l’esport per potenciar els valors de convivència entre els participants. L’Estiu Esport es desenvoluparà del 28 de juny al 30 de juliol al Pavelló Municipal d’Esports i també hi haurà un dia de piscina a la setmana.

Així mateix, la Creu Roja Joventut també repetirà l’escenari del CEIP Jacint Verdaguer, com a marc dels seus Casals d’Estiu. A banda, diverses entitats d’educació en el lleure i esportives ofereixen altres activitats per a infants, ampliant l’oferta disponible a la ciutat.

Els regidors d’Educació i d’Esports, Xavier Rossell-Aparicio i Silveri Caro respectivament, han refermat la importància de mantenir els casals  per poder oferir una oferta de lleure potent, participativa i variada per als infants després d’un any complicat a causa de la pandèmia i recorden la bona acollida que van tenir l’estiu passat. Per la seva banda, des de les entitats i empreses de lleure que organitzen les activitats, es remarca l’èxit aconseguit en els últims mesos, degut al fet que les mesures preses han donat confiança a les famílies.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.