Tàrrega mostra a Educació les actuacions de millora necessàries a les tres escoles públiques de la ciutat

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell Aparicio, acompanyats dels directors, exposen els projectes de futur d’aquests centres educatius

El director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, i la cap de l’Àrea de Coordinació i Planificació Escolar, M. Teresa Codina, han visitat les tres escoles públiques de Tàrrega per tal de conèixer quines són les actuacions de millora que necessiten abordar a curt termini aquests centres educatius. Han visitat el col·legi Jacint Verdaguer, el Maria-Mercè Marçal i l’Àngel Guimerà acompanyats per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell Aparicio, així com de diversos tècnics municipals.

Durant la visita els directors de les escoles públiques targarines han exposat quins són els projectes de futur dels seus centres i han posat sobre la taula les inversions necessàries per fer-los realitat, alhora que han mostrat les seves instal·lacions. Així doncs, el director del col·legi Jacint Verdaguer, Manel Rodríguez, ha explicat que l’edifici, que data de 1934, requereix una intervenció i rehabilitació global per tal de millorar els tancaments, l’aïllament, el paviment… De la mateixa manera, proposa actuar a les diverses àrees d’esbarjo per tal de condicionar-les i incrementar-ne els usos. Per la seva banda, Núria Elies, directora de l’escola Maria-Mercè Marçal, ha detallat el Projecte Pati del centre, elaborat conjuntament amb les famílies, per tal de reformar-lo i naturalitzar-lo tot omplint-lo de vegetació a fi de guanyar més zones d’ombra. Finalment, el director de l’escola Àngel Guimerà, Víctor Valero, ha explicat que el centre també proposa reformar el pati i reclama insonoritzar el gimnàs i refer el paviment o aplicar-hi un tractament antilliscant. De la mateixa manera, ha exposat la seva proposta per tal d’incloure la natació dins el currículum escolar.

Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha insistit que es tracta de millores necessàries per garantir el bon funcionament de les escoles i incrementar-ne tant la seguretat com la funcionalitat. Després de conèixer les demandes dels centres, els responsables d’Educació a Lleida han emplaçat l’Ajuntament a una nova reunió telemàtica la setmana vinent per tal de posar fil a l’agulla i començar treballar d’immediat com atendre aquestes necessitats de les escoles públiques de la ciutat de Tàrrega.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.