Tàrrega pinta els colors de la bandera LGBTIQ+ en passos de vianants de la ciutat

La bandera inclusiva també ha estat present a la façana de la Casa Consistorial durant la lectura del manifest del Dia de l’Orgull LGBTIQ+ a la plaça Major

L’Ajuntament de Tàrrega pinta franges multicolor en passos de vianants de la ciutat com acció simbòlica en favor del col·lectiu LGBTIQ+ (persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i queer). La iniciativa s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, fixada en el calendari cada 28 de juny. En aquesta data, a més, es penjarà a la façana de la Casa Consistorial la bandera inclusiva amb els colors de l’arc de Sant Martí tal i com ja és habitual. Els colors de la bandera irisada, per tant, també es fan visibles en diversos indrets de la via pública. L’any 2020 ja es van pintar els primers passos de vianants al centre de la ciutat amb l’emblema LGBTIQ+. En aquest 2022 la iniciativa es du a terme en sis punts: carrer de Pau Casals, carrer del Mestre Güell, carrer de l’Arquitecte Florensa, plaça d’Urgell, avinguda de la Generalitat i avinguda de Josep Tarradellas. L’acció, a més, compta amb la col·laboració de les persones inscrites al programa Singulars del Centre La Solana, dedicat a la formació i la inserció laboral.

D’altra banda, Tàrrega disposa des de l’any 2018 d’un Servei d’Atenció Integral (SAI) per atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI-fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere (puntsai@tarrega.cat · 973 502 670). La Regidoria d’Igualtat gestiona en xarxa aquest servei junt amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. “A Tàrrega continuem fent passos endavant en favor de la tolerància, el respecte i la diversitat”, afirma l’alcaldessa. Val a dir que la capital de l’Urgell també se suma cada 17 de maig al Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.