Tàrrega recorda l’afusellament de Lluís Companys amb una Marxa de Torxes, Salves d’Honor, lectura del manifest i una exposició

Un centenar de persones han participat durant la matinada a Tàrrega en la Marxa de Torxes en homenatge al president de la Generalitat, Lluís Companys, en el 76 aniversari del seu afusellament. Organitzada per una comissió formada per 10 entitats i partits polítics, la marxa ha iniciat el seu recorregut a la plaça del Carme hi ha continuat pel centre de la ciutat fins a l’esplanada del castell on s’han llençat 7 salves d’honor.

L’actor Josep Minguell, ha estat l’encarregat de llegir el manifest on es demana més compromís i una implicació més activa en els esdeveniments que aniran dictant el procés cap a la independència.

Paral·lelament a la Biblioteca Comarcal s’ha inaugurat l’exposició “Per Catalunya Vida i Mort de Lluís Companys”. Promoguda pel Consell Comarcal de l’Urgell, relata la vida de Companys des de la seva joventut passant per l’època d’estudiant i la seva activitat política fins a la mort.

L’exposició es podrà visitar a Tàrrega fins a la primera setmana de novembre

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.