Tàrrega rep una donació de 18 bicicletes recuperades per a ús dels infants i joves del Centre Obert Ondara

Acció de l’entitat Enbiciperlleida en benefici de famílies en situació de vulnerabilitat· La iniciativa també fomenta la reutilització, el reciclatge i la sostenibilitat

L’entitat Enbiciperlleida – Bicicleta Club de Catalunya (BACC) ha cedit a l’Ajuntament de Tàrrega un lot de 18 bicicletes recuperades, les quals s’han posat a disposició dels infants i joves del Centre Obert Ondara. L’acció s’emmarca dins el projecte reBICIcla, a través del qual es recuperen bicicletes en desús o que necessiten reparacions per cedir-les després a iniciatives socials. El Centre Obert Ondara farà ús de les bicicletes per poder així realitzar sortides i activitats de lleure. El lliurament de les 18 bicicletes s’ha fet efectiu amb la presència de representants d’Enbiciperlleida-BACC i el Centre Obert Ondara juntament amb la regidora d’Acció Social d’Intervenció, Noèlia Soto, i l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, les quals han agraït la donació en nom del municipi (vegeu fotografia). “Posem en valor aquesta iniciativa que contribueix a donar una segona vida a les bicicletes perquè en puguin gaudir famílies de la nostra ciutat en situació de vulnerabilitat”, han expressat.

La majoria de les bicicletes provenien del dipòsit municipal de Tàrrega i Enbiciperlleida-BACC s’ha encarregat de reparar-les per posar-les de nou en circulació. Altres foren recuperades a través de deixalleries i particulars. D’aquesta manera, bicicletes que havien de convertir-se en residus continuen essent d’utilitat alhora que s’assoleixen altres objectius socials i ambientals. En aquest sentit, la campanya reBICIcla fomenta també la mobilitat sostenible i saludable; consciencia la ciutadania en conceptes de reparació i reutilització; i dinamitza negocis de la zona per a la recuperació de bicicletes. L’entrega de les 18 bicicletes estava prevista per al passat mes de març però s’ajornà a causa de l’estat d’alarma. Ara, els infants i joves del Centre Obert Ondara de Tàrrega ja en poden gaudir. La iniciativa compta també amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i hi col·laboren ajuntaments, la Universitat de Lleida i l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’Àrea de Lleida.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.