Tàrrega reprèn la temporada de Teatre aquest dissabte amb ” Celebraré mi muerte”

Una peça que reflexiona sobre l’eutanàsia

“Celebraré mi muerte” és una commovedora producció de Jordi Évole i Alberto San Juan · La 26a Temporada de Teatre, programada per la Regidoria de Cultura, aixeca de nou el teló amb l’aforament reduït al 50%· Els muntatges suspesos durant les últimes setmanes ja tenen nova data

L’activitat escènica retornarà aquesta setmana al Teatre Ateneu de Tàrrega. Després de l’aturada causada per les restriccions sanitàries, la sala aixecarà de nou el teló oferint els espectacles de la 26a Temporada de Teatre programats per la Regidoria de Cultura si bé amb alguns canvis de dates i horaris. Atenent als protocols de seguretat, la reobertura es farà amb una reducció de l’aforament al 50% (270 butaques) a més de la distància social i l’ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic. El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, ha destacat el suport de la capital de l’Urgell al sector de les arts escèniques oferint un cicle que ja s’inicià el passat setembre amb molt bona resposta per part del públic. “Tàrrega té ganes de teatre i reprenem una programació de qualitat garantint alhora la seguretat sanitària dels espectadors”, ha assenyalat Vílchez.

La cita més immediata en el calendari arribarà el proper dissabte 28 de novembre amb la peça de teatre documental “Celebraré mi muerte”, tal i com ja estava programat. L’hora de la funció, però, s’avança a les 8 del vespre per donar compliment al toc de queda. Produït per l’actor Alberto San Juan i el periodista Jordi Évole, el muntatge té com a únic protagonista el cirurgià Marcos Hourmann, el primer metge condemnat a Espanya per practicar una eutanàsia. És el mateix Hourmann qui narra dalt l’escenari aquesta commovedora experiència. El metge facilità la mort a una pacient agonitzant que li demanà de posar fi al seu dolor. La família mai no el va denunciar però sí l’hospital. El cas planteja a l’espectador interrogants com: És l’eutanàsia un assassinat? És just tractar a Marcos d’assassí?

Preu de l’entrada: 15 euros (menors de 18 anys: 5 euros · Modalitats d’abonaments disponibles). Segons les mesures del Tram 1 de desescalada, que manté el confinament municipal en cap de setmana, els espectadors de fora de Tàrrega que tinguin localitats per l’espectacle “Celebraré mi muerte” poden sol·licitar el retorn de l’import de les entrades.

La 26a Temporada de Teatre de Tàrrega continuarà el dissabte 12 de desembre amb la comèdia musical “T’estimo si he begut”, que aplega els talents de les companyies T de Teatre, Dagoll Dagom i La Brutal a partir d’un text d’Empar Moliner. Es manté la representació de les 6 de la tarda i resta pendent de confirmar una segona funció. D’altra banda, els muntatges que s’han hagut de suspendre durant les últimes setmanes a causa de les restriccions sanitàries ja tenen nova data:

  • Dissabte 19 de desembre (20h): “Espejismo” amb El Espejo Negro, exponent de titelles per al públic adult i amb humor sarcàstic.
  • Dimecres 30 de desembre (18h): “MiraMiró” amb Baal Dansa, espectacle familiar basat en l’obra plàstica de Joan Miró.
  • Dissabte 16 de gener (20h): “Monroe – Lamarr”, comèdia dramàtica protagonitzada per Laura Conejero i Elisabeth Casanovas, les quals donen vida a les dues mítiques actrius en una aguda reflexió sobre la fama i el pas del temps.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.