Tàrrega se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una campanya audiovisual de sensibilització

L’objectiu és fomentar la reducció del volum de deixalles i apostar per la sostenibilitat mitjançant el reciclatge i la reutilització · La iniciativa consta de vídeos protagonitzats per operaris de neteja i portaveus d’institucions i entitats locals

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una nova campanya de sensibilització ciutadana en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’objectiu és fomentar la reducció del volum de deixalles i apostar per la sostenibilitat mitjançant el reciclatge i la reutilització. La iniciativa consta de sis vídeos realitzats per la Regidoria de Medi Ambient que, amb un to proper i entenedor, alerten sobre la problemàtica de l’excés de residus que es generen al municipi, el baix índex de reciclatge i el perjudici que suposa per a l’entorn. Els protagonistes dels vídeos són representats de l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell i entitats targarines així com operaris de neteja de Serveis Municipals i UrgellNet. Els enregistraments es difonen en el decurs d’aquesta setmana a través de les xarxes socials i el canal de YouTube de l’Ajuntament de Tàrrega.

La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Teresa Sala, ha assenyalat que “la campanya vol incidir en el comportament quotidià de la ciutadania per aconseguir generar menys residus”. Així mateix, “es vol avançar cap a la separació correcta de les diferents fraccions, la reutilització de productes i el respecte vers l’entorn natural”, ha explicat Teresa Sala, que també ha agraït la implicació de les entitats en la campanya. En aquest sentit, hi participen portaveus de Cartaes, Grup d’Ecologia i Medi Ambient (GEMA), La Soll, Guixanet i Fem Cadena / Foment Tàrrega. Així mateix, també s’hi han afegit dos vídeos realitzats per l’Agrupament Escolta i el Col·legi Vedruna de Tàrrega.

Com a exemples, en el primer vídeo l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, posen l’accent en el fet que “cal reciclar més i millor”. Argumenten que a l’abocador de l’Urgell entren cada dia 30 tones d’escombraries, 13 de les quals procedeixen de Tàrrega. Així mateix s’insisteix en la idea que un 60% de les escombraries van cap a l’abocador i no es destinen al reciclatge, un índex encara molt allunyat dels objectius fixats. “Fer-ho bé també depèn de tu”, conclouen. En el segon vídeo, dues treballadores de la Brigada Municipal i la regidora Teresa Sala fan una crida a no embrutar els carrers i a dipositar cada residu al contenidor corresponent amb el missatge: “Tenir Tàrrega neta també depèn de tu. Impulsada per la Regidoria de Medi Ambient, la iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell i UrgellNet i la col·laboració de les entitats abans esmentades.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.