Tàrrega suma al fons permanent del Museu Comarcal de l’Urgell dues pintures dels artistes Jaume Minguell i Francesc Marsà

pintures

L’Ajuntament de Tàrrega ha incorporat dues obres d’art al fons permanent del Museu Comarcal de l’Urgell. Són dos quadres dels reconeguts pintors targarins Jaume Minguell Miret (1922 – 1991) i Francesc Marsà Figueras (1900 – 1969), autors representatius del moviment anomenat Escola Targarina. En el cas de l’obra de Jaume Minguell es tracta d’una donació particular efectuada per part de Manel Mayoral, col·leccionista d’art de Verdú. Mayoral ha cedit una pintura a l’oli de Jaume Minguell realitzada l’any 1979, un retrat femení sense títol. Mayoral expressa la voluntat que aquesta obra de Minguell surti de l’àmbit privat i arribi al públic. Així mateix, diu sentir-se molt vinculat al pintor targarí ja que el seu primer record com a escolar és la imatge de Minguell pintant murs al fresc a l’església de Verdú. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha agraït la cessió de Manel Mayoral, “un gest que contribuirà a divulgar encara més la vàlua artística de Minguell”. Amb aquesta donació, el museu targarí passa a tenir cinc obres de Jaume Minguell.

 

Adquisició d’un quadre de Francesc Marsà

D’altra banda, el quadre de Francesc Marsà se suma al fons del Museu Comarcal de l’Urgell mitjançant adquisició directa. Datada de l’any 1933, és una tela a l’oli que du per nom “Natura morta”. Fou exposada a la Galeria Syra de Barcelona el 1934 en la primera mostra individual de Marsà a la Ciutat Comtal, quan ja era un autor guardonat. La pintura també s’exhibí temporalment a Tàrrega l’any 2000 dins la commemoració del centenari del naixement del pintor. Ara esdevindrà l’obra més antiga de Marsà conservada al Museu Comarcal de l’Urgell. Val a dir que el museu targarí custodia una quinzena de peces d’aquest autor.

 

Ja s’exposaran del 18 al 21 de maig en el marc del Dia Internacional dels Museus

El públic ja podrà contemplar ambdues pintures al Museu Comarcal de l’Urgell del 18 al 21 de maig. Serà en el marc del Dia Internacional dels Museus que Tàrrega celebrarà com a membre de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. Com ja es va informar, el Museu Comarcal de l’Urgell oferirà durant aquests 4 dies l’entrada de franc a les seves sales permanents a més de les següents activitats:

  • Dijous 18 de maig (8 vespre, Museu Comarcal de l’Urgell): Conferència “Camps de refugiats, la travessa tràgica del Mediterrani. I tu, Europa, què fas?” a càrrec de Víctor Cabral (Fundació Solidària Flama) i David Ramos (fotoperiodista de la Fundació Getty)
  • Dissabte 20 de maig (8 vespre, Museu Comarcal de l’Urgell): Concert d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega
  • Dissabte 20 de maig (2/4 de 10 nit, Museu Comarcal de l’Urgell): Exhibició de ball lindy hop amb SomSwing TRRG

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.