Territori licitarà aquesta tardor les obres de la nova estació de busos de Tàrrega per 3,4 MEUR

El Departament ha aprovat el projecte de la nova instal·lació, que s’ubicarà davant de l’estació del tren, al carrer Santes Espines

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licitarà aquesta tardor les obres de construcció de la nova estació d’autobusos de Tàrrega (Urgell) per 3,4 MEUR, un cop ha aprovat definitivament el corresponent projecte constructiu. Es preveu que els treballs comencin el segon trimestre de 2023, un cop l’Ajuntament hagi posat el solar a disposició de la Generalitat.

La nova instal·lació s’ubicarà a la banda nord de les vies ferroviàries, davant de l’estació de tren, al carrer Santes Espines, i és una de les infraestructures previstes per la Generalitat al nou Pla de Rodalies de Lleida, atès que es potencia la intermodalitat bus-tren.

L’estació consistirà en una platja de set andanes per a l’estacionament d’autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei a les persones usuàries. El tret més destacable és que l’edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s’urbanitzarà per crear un nou espai públic a nivell del carrer de les Santes Espines. A més de dotar la ciutadania d’un nou espai d’esbarjo i trobada, es facilitarà la connexió entre els diversos elements d’interès del barri.

Els terrenys on es construirà l’estació són propietat de l’Ajuntament de Tàrrega, que gestionarà les restes ferroviàries existents a la parcel·la que consideri aprofitables. A continuació, cedirà els terrenys a la Generalitat perquè aquesta iniciï les obres. L’Ajuntament assumirà el manteniment de l’estació un cop construïda, mitjançant un conveni entre ambdues administracions que es preveu signar al llarg d’enguany. Tàrrega disposa actualment d’una estació de busos que quedarà fora de servei un cop es posi en funcionament la nova.

El pressupost per a la construcció de la nova estació d’autobusos prové dels fons europeus NexGeneration.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.