Torna la Càtedra Emili Pujol a Cervera amb una 40a edició dedicada a la guitarra i adaptant-se a la pandèmia

Se celebrarà del 9 al 19 de juliol i el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers es traslladen a l’Auditori

ACN Cervera .- Torna la Càtedra Emili Pujol a Cervera després d’un any d’aturada a causa de la covid. Els organitzadors celebren que enguany es pugui celebrar per fi la 40a edició, això sí, adaptada a la pandèmia. Així, s’ha reduït a la meitat el número de professors i alumnes però “sense perdre l’essència ni la qualitat”, explica el director de la Càtedra, Jaume Cortadellas. Un altre canvi és que tant el Curs Internacional de Música com la Fira de Lutiers es traslladen a l’Auditori. Per la seva banda el Festival Internacional de Música oferirà 8 concerts, la majoria de cambra i simfònics així com el de Judit Neddermann Trio. La 40a edició de la Càtedra de Cervera se celebrarà del 9 al 19 de juliol i estarà dedicada a la guitarra i al mestre Emili Pujol.

Després de l’impàs de l’any passat a causa de la pandèmia, enguany torna la Càtedra Cervera Emili Pujol adaptada a la situació epidemiològica i seguint els protocols sanitaris. “Estem molt contents que la Càtedra torni a començar de nou després d’aquest parèntesi maleït de la covid”, ha dit l’alcalde de Cervera, Joan Santacana. Per la seva banda, la directora de la Càtedra, Estefania Balcells, ha explicat que han adaptat la Càtedra però “sense perdre l’essència”. “La pandèmia ens ha fet canviar rutines però hem mantingut la il·lusió”, ha destacat el director de la Càtedra, Jaume Cortadellas, que ha posat en valor la doble funció, divulgativa i formativa, de la Càtedra.

Durant una setmana, un centenar d’alumnes es formaran de manera intensiva a Cervera aprofundint en el mestratge musical del seu instrument, acompanyats de 16 professors. En l’anterior edició hi van participar uns 230 i una trentena de professors. A més, també a causa de la covid, enguany no hi haurà alumnes ni professors de fora de l’Estat. Mentre que habitualment, el 10% d’alumnes són internacionals, enguany el 80% seran catalans i el 20% de la resta de l’Estat, com l’Aragó, el País Valencià o Madrid.

Paral·lelament, tant els alumnes com els espectadors poden assistir a diversos concerts de música que tenen lloc en diversos punts de la ciutat, concretament a 8. En destaquen diverses actuacions de guitarra, la formació de vents de l’OJC, els concerts dels professors del curs de música o el recital de Judit Neddermann, entre d’altres.

La Càtedra també inclou la Fira de Lutiers, “una fira única al sud d’Europa” dedicada al món lutier, destaca el director de la Fita de Lutiers, Xavier Balcells. El certamen es trasllada enguany des dels passadissos de la Universitat a l’Auditori Municipal i se centra en unes Jornades dedicades a la Guitarra i el Mestre Emili Pujol, que complementen les classes magistrals de guitarra del XL Curs Internacional de Música de Cervera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.