Treballs de consolidació dels murs del Castell de Maldà

El passat 16 de setembre de 2021 es va signar l’acta de comprovació de replanteig i inici de les obres de consolidació dels murs i dels coronaments del Castell de Maldà, amb un pressupost de contracte de 34.946,37 euros.

La intervenció que es durà a terme implica la neteja superficial i el tractament dels paraments de pedra que conformen els murs del castell (esquerdes, fissures, descamacions, perforacions, junts, etc.) amb l’objectiu de reintegrar els suports i millorar la seva estabilitat, evitar futures deficiències estructurals i recuperar la unitat formal que possibiliti una lectura més harmònica del conjunt arquitectònic.

Aquests treballs, que es preveu es perllonguin per un període aproximat de dos mesos, estan dirigits pèls Serveis Tècnics del Consell Comarcal de l’Urgell, que se n’ocupen també de la coordinació de seguretat i salut de les obres, i compten amb la supervisió d’un tècnic especialista en restauració de béns culturals.

Les obres estan finançades amb un ajut de l’Oficina de Suport a la iniciativa cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i fons propis del Consell Comarcal de l’Urgell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.