Tret de sortida al cicle Cinema a la Boira de Cervera

El cicle de cinema, organitzat per les regidories de Cultura i Festes i l’associació-cineclub ‘Cinema a la Boira’ va començar el diumenge u d’agost amb la Escopeta Nacional de Luis G. Berlanga

Les regidories de Cultura i Festes, conjuntament amb l’associació-cineclub “Cinema a la Boira”, formada pels professionals del sector cinematogràfic, Jordi Boquet, Alba Bosch, Sergi Moreno i Anna Novell, el passat diumenge 1 d’agost, van iniciar el cicle de cinema que portarà el nom de Cinema a la Boira.

Aquest nou cicle ofereix projeccions de pel·lícules tan clàssiques com actuals, accessibles a tots els públics i que tracten temes d’actualitat. Per tal d’enriquir les sessions, després de cada projecció, hi haurà un col·loqui amb la col·laboració d’un convidat referent de la cultura catalana, per a poder debatre amb el públic assistent sobre els diferents temes que ens parlen a cada una de les pel·lícules.

En aquesta primera sessió es va projectar la Escopeta Nacional de Luis G. Berlanga i al finalitzar vam poder conversar amb el periodista Jordi Basté sobre els temes i les qüestions que van sorgir arran de la pel·lícula. Basté, gran coneixedor de l’obra de Berlanga, ens va acostar a aquest gran clàssic fent-nos reflexionar en cada un dels temes que ens plantejava la pel·lícula, i comparant les situacions que es podien veure en l’obra del l’any 1978, amb les que es poden veure i viure actualment, que malgrat el temps que ha passat, s’hi van trobar moltes similituds i eren perfectament comparables. Basté va destacar la necessitat i importància de projectes com el de Cinema a la Boira i va felicitar als organitzadors per la iniciativa.

Tal com es va dir en la presentació, ens cal tornar a l’hàbit de veure el cinema en pantalla gran i fugir de la petita pantalla, així, d’aquesta manera podrem compartir l’experiència no només amb nosaltres mateixos sinó també amb qui tenim al nostre entorn.

La propera projecció es durà a terme el proper diumenge d’Aquelarre, amb una pel·lícula a la fresca, a la plaça de cal Racó, que ens convidarà a reflexionar sobre la identitat de gènere, la diversitat i la llibertat, on ens hi acompanyarà  l’escriptora, periodista i activista feminista Bel Olid.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.