Un dels acusats dels assalts violents en una masia de la Segarra diu que l’exdona i una amiga van planificar els robatoris

La sala de l'Audiència de Lleida que ha començat a jutjar 15 persones acusades de dos assalts violents a una masia de la Segarra, mentre declara l'exdona del propietari de la casa. Imatge del 16 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

La sala de l’Audiència de Lleida que ha començat a jutjar 15 persones acusades de dos assalts violents a una masia de la Segarra, mentre declara l’exdona del propietari de la casa. Imatge del 16 d’octubre de 2018. (Horitzontal)

Assegura que l’exmuller del propietari li va dibuixar un plànol de la casa, mentre que ella ho nega tot i culpa l’amiga i el seu marit

ACN Lleida .- Un dels acusats d’haver participat en dos assalts violents que van tenir lloc l’any 2013 en una masia d’Estaràs (Segarra), Ronald J. T., ha declarat que l’exdona del propietari de la casa i una amiga seva i el seu marit van planificar els robatoris. Ha dit que tot va començar a casa del matrimoni amic de l’exdona. Estaven tots quatre i l’exdona i l’amiga li van proposar robar a la masia perquè seria “fàcil” i hi havia “molts diners”. Ha dit que l’exdona del propietari de la casa li va dibuixar un plànol de la casa i li va indicar on estaven les caixes fortes i que ell va estar en contacte des de llavors amb l’amiga. L’exdona del propietari de la casa ha negat haver proposat ni planificat cap robatori i ha culpat l’amiga i el seu marit. “Feien preguntes molt rares als meus fills quan estaven amb ells sobre la casa del meu exmarit. Com ara, quan eren a casa o què hi havia. Jo vaig trencar la relació amb ells quan em vaig adonar que les preguntes eren massa personals”, ha declarat.
L’amiga de l’exdona ha negat haver planificat ni proposat a ningú cometre cap robatori. El marit de l’amiga, per la seva banda, ha nega haver-li preguntat res als fills de la dona. Alguns dels acusats s’han negat a respondre les preguntes d’alguna de les parts i d’altres no n’han respost cap. Sí que ha respost totes les preguntes Ronald J. T. Ha reconegut haver participat en el primer assalt fallit, el 23 de febrer de 2013, juntament amb altres acusats amb qui va contactar però ha assegurat que es va negar a participar en el segon, el 17 d’agost del 2013 perquè un altre acusat, Ricardo C., li va dir que havien d’anar “a per totes” i “que si es feia mal, es feia mal”.

Un altre acusat, Jesús A. ha reconegut que va ser present en el segon assalt però que només va anar com a conductor, per dur a les persones que hi van entrar. Ha assegurat que desconeixia que portessin armes però ha dit que va sentir des del cotxe un tret i que, quan van tornar, l’acusat Miguel Ángel M. duia una pistola. Aquest, en canvi, ha negat haver estat present en cap robatori. “Em van proposar participar però no ho vaig veure clar perquè no els vaig veure professionals i no hi vaig anar”, ha declarat. Miguel Ángel M. ha afegit que un altre acusat, Ricardo C. li va robar una pistola i que després es va assabentar que l’havia usat en el segon robatori a la Masia de Gàver, a Estaràs (Segarra), per disparar el propietari.

La majoria dels acusats viuen en pobles de l’Anoia. La fiscalia acusa quatre d’ells d’un primer intent de robatori la nit del 23 de febrer del 2013, que no es va dur finalment a terme i a uns altres d’un segon robatori, el 17 d’agost del 2013, en què tres encaputxats van aconseguir entrar a la casa, van lligar i emmordassar el pare, el tiet i la parella del propietari de la masia i van disparar l’home. Els fets van passar al nucli de Gàver, en una masia situada al punt quilomètric 5,9 de l’LV-1005.

El judici està previst que s’allargui des d’aquest dimarts fins divendres. A l’exdona del propietari, la fiscalia li demana 6 anys de presó per la inducció de dos delictes de robatori en casa habitada (3 anys per cadascun d’ells). A dos acusats més, un matrimoni amic de la dona, els demana també 6 anys de presó com a cooperadors necessaris. Els altres dotze acusats són persones presumptament contactades pels tres anteriors per planificar i cometre els assalts ja que la dona sospitava que el seu exmarit tenia mig milió d’euros en una caixa forta. A tres d’ells, la fiscalia els demana més de 16 anys de presó.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.