Un espectacle amb pintura en directe, música escènica i teatre d’ombres, inaugura FiraTàrrega 2018

L’espectacle inaugural de FiraTàrrega 2018, ‘La Tortue de Gauguin’ de La Compagnie Lucamoros és un espectacle de carrer interdisciplinari que combina la pintura en directe, el teatre d’ombres i la música escènica. La peça, d’una hora aproximada de durada, mostra el procés d’elaboració d’una obra gràcies a una dramatúrgia visual que té lloc en una estructura vertical de 9 metres, amb sis pintors, una actriu i música en viu. Un políptic de metall, un retaule contemporani que reivindica la màgia de la creació i la condició efímera de l’art que s’ha pogut veure al parc de Sant Eloi.

Tal com explica el director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, que enguany s’acomiada després de 8 anys al capdavant d’aquest certamen d’arts de carrer, en aquesta edició s’ha apostat per inaugurar la fira amb un espectacle que ja s’havia pogut veure a d’altres països. Duran assenyala que es tracta d’un ”homenatge a les arts en viu” i també una crítica a l’especulació que es fa amb l’art. En aquest sentit, fa referència a ”la mania que tenim de tancar museus i acumular el que hauria de ser per tothom, per jugar a ser rics” La Compagnie Luc Amoros és fidel des de l’any 2009 a propostes teatrals d’ombres que combinen les arts visuals, la performance, el teatre visual i la música escènica.

FiraTàrrega 2018

El conjunt de la programació ofereix un cartell de diversos formats, gèneres i estils: una oferta per a tot tipus de públics i edats, on es presentaran 50 espectacles nacionals i internacionals, 12 dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega. Durant els 4 dies de Fira, tindran lloc un total de 227 sessions, ubicades en 22 espais d’exhibició. A dia d’avui ja s’han venut més del 805 de les entrades dels espectacles de pagament.

Enguany hi ha 341 artistes acreditats: 180 procedents de Catalunya, 44 de l’Estat, i 117 d’internacionals. Pel que fa a les xifres professionals, la Fira compta amb 940 professionals acreditats de més de 554 entitats. D’Aquests, 560 són catalans, 167 espanyols i 213 internacionals. Els internacionals provenen de 36 països dels 5 continents. En relació a les entitats, 296 són catalanes, 102 espanyoles i 156 internacionals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.