Una exposició del Museu Tàrrega Urgell redescobreix el pintor Jaume Minguell en el centenari del seu naixement

L’obra de l’autor targarí, de caràcter expressionista, s’emmarca dins els moviments artístics europeus que van sorgir després de la Segona Guerra Mundial

Amb una trentena de conjunts de pintura mural al fresc, el targarí Jaume Minguell Miret és considerat un dels muralistes catalans més rellevants del segle XX. Tot i estar bregat també en pintures sobre tela la figura del Minguell ha passat més aviat desapercebuda. Ara, amb la voluntat de fer-ne divulgació cultural i amb motiu del centenari del seu naixement, el Museu Tàrrega Urgell ofereix al públic una exposició itinerant titulada la Mirada del pintor.

La mostra, inaugurada aquest passat cap de setmana, estarà oberta al públic fins al 25 de setembre, i inclou més d’una seixantena de quadres elaborats al llarg d’una trajectòria de més de mig segle dedicat a la pintura. S’hi reflecteix l’evolució pictòrica de l’artista en diverses etapes que tenen com a fil conductor el seu caràcter expressionista. Cal destacar que l’obra de Minguell va ser clau en la tasca de reconstrucció arquitectònica durant la segona postguerra mundial.

La mostra es complementa amb l’edició d’un catàleg que inclou articles de Josep Miquel Garcia, Àlex Susanna i Bernat Puigdollers.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.