Una quinzena d’alumnes participen en el curs d’Art i Territori a Agramunt

sdr

sdr

Aquest matí ha començat la cinquena edició del Curs Art i Territori, organitzat per l’Ajuntament d’Agramunt conjuntament amb la Universitat de Lleida, la Fundació Espai Guinovart i la Fundació Privada Guillem Viladot. Un curs que enguany gira sobre la temàtica dels rastres, en sentit físic i metafòric.

L’espai de Lo Pardal ha estat el marc escollit per fer l’acte inaugural que ha presidit la regidora de cultura a l’Ajuntament d’Agramunt, Dolors Ricart; el director de la Fundació Privada Guillem Viladot  Pau Minguet, i Jaume Jovell en representació dela Fundació Espai Guinovart. Ricart ha destacat la gran implicació de les dues fundacions en l’organització del cus i ha destacat la importància que tenen per a Agramunt.

Per la seva part, Pau Minguet, ha destacat el pou inesgotable que hi ha darrera les obres d’artistes com Guillem Viladot i Josep Guinovart, que els converteix en subjectes artístics a través dels quals els alumnes poden viure el territori d’una manera diferent.

El museu Espai Guinovart, Lo Pardal, la casa Duran i Sanpere de Cervera seran els espais interiors on s’impartiran les sessions però molt lligat amb les intervencions relacionades amb els rastres es faran sessions a l’exterior, en espais com el Parc de Riella o el carrer Sió.Jaume Jovell, ha explicat que des de la seva creació l’Espai Guinovart ja ha anat creant aquests rastres. Una camins d’anada i de tornada amb les obres de Guinovart i amb les dels artistes que han exposat o col·laborat amb la fundació.

Durant la jornada d’avui els alumnes gaudiran d’una experiència artística lligada al territori a partir de l’obra de Guinovart i Viladot que anirà a càrrec de Glòria Jové. A la tarda, es farà un taller pràctic d’elaboració d’un mosaic hidràulic, on els alumnes faran una a una les peces del seu propi mosaic. Aquesta última sessió anirà a càrrec de Cristina Cuñat. Demà, amb el taller pràctic de l’il·lustrador Matías Tolsà es duran a terme intervencions artístiques efímeres que deixaran empremta a Agramunt, i es podran veure durant els propers dies.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.