Una trentena de persones aprenen a construir rellotges de sol en el curs dels Amics de l’Arquitectura Popular

La dissetena edició del curs d’estiu dels Amics de l’Arquitectura Popular ha estat dedicat enguany a la construcció de rellotges de sol. Per realitzar-lo s’han unit amb la Societat Catalana de Gnomònica que vetlla per estudiar i divulgar aquest patrimoni. El curs que ha constat de dues parts.

La trentena d’alumnes que hi participen elaboren els dissenys dels rellotges i els elements decoratius amb els quals els complementaran. En aquestes parets apliquen diferents capes d’arrebossats amb calç de colors, les últimes sempre més fines que les primeres. Després hi presentaran el dibuix i el buidatge amb l’estilet farà aparèixer els rellotges a la paret.

L’estil o gnòmon és l’eix que projectarà l’ombra damunt el rellotge. Però per a que funcioni cal aplicar la trigonometria o la tecnologia informàtica.

Aquest és el primer cop que la societat catalana de gnomònica fa un curs pràctic de construcció de rellotges de sol. En té catalogats més de 5000 arreu de Catalunya. Després del curs esperen sumar-ne molts més.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.