Una vintena de joves treballen i es formen en empreses de l’Urgell dins el programa Fem Ocupació per a Joves

Aquests joves fan formació on-line al Centre de Formació La Solana de Tàrrega. La resta de la jornada la passen treballant en alguna de les empreses que els ha contractat a través del Programa Fem Ocupació per a Joves dirigit a nois i noies de 18 a 29 anys. Per segon any consecutiu aquesta iniciativa els facilita la inserció laboral en empreses de tota la comarca cobrint les necessitats d’aquestes.

Ja hi ha 19 joves inscrits i encara resten unes 7 places vacants per cobrir en empreses. Per participar-hi han d’estar a l’atur, estar inscrits als pla de Garantia de Juvenil i tenir els títols o bé d’ESO, Batxillerat o d’un Cicle Formatiu de Grau Mig. Els sectors són molt diversos i van des de l’administració, fins a l’atenció al públic, passant per la neteja, la restauració, l’auxiliar de geriatria o el soldador. Al centre reben formació teòrica a mida.

Després d’acabar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Administració i Gestió l’Eloi aquest estiu està contractat a Quàlia, abans de continuar els seus estudis el curs vinent.

El centre fa una crida a les empreses que vulguin participar al programa. Durant sis mesos reben una bonificació del 100% del salari mínim interprofessional per a cada participant. El programa es subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.