Unes 30 persones es manifesten en contra de la planta de Compostatge d’Ossó de Sió al Ple del Consell Comarcal

Una concentració de la Plataforma Salvem els Plans de Conill que s’oposa a la construcció de la planta de compostatge projectada a Ossó de Sió va precedir el Ple del Consell Comarcal de l’Urgell que s’ha celebrat aquest dijous. Dues mocions presentades per CiU i ERC per defensar aquest espai es van sotmetre a votació però només va prosperar la de CiU que deixava en mans de l’Ajuntament d’Ossó de Sió la decisió de tramitar la llicència de la planta. En el text presentat pels republicans no es contemplava aquesta opció.

Des de la plataforma van lamentar que el projecte s’hagi tramitat per una llei que deixa fora de joc al Consell Comarcal.

Durant el Ple els activistes van reiterar que el projecte és il·legal malgrat que compta amb informes favorables de la Generalitat i que s’ha projectat en una zona ZEPA.

Per la seva banda el president del Consell ha volgut destacar que a banda de defensar el territori s’han volgut posicionar al costat de l’alcalde del municipi.

D’altra banda la moció presentada per la CUP per declarar al rei i a tota la monarquia espanyola persones no grates va ser aprovada amb el suport d’esquerra i la CUP i amb l’abstenció de CiU. D’aquesta manera el Consell Comarcal de l’Urgell s’ha convertit en el primer de la província que aprova aquesta moció que ja s’ha dut a terme en ajuntaments com el de Cervera o Balaguer entre altres.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.