Veïns de 17 pobles de la vall de Sió, obligats a desplaçar-se a Agramunt per anar al metge per falta de personal

Les poblacions de l’ABS Agramunt denuncien “desatenció” per part de Salut i inicien una recollida de firmes

Els alcaldes dels municipis que conformen l’Àrea Bàsica de Salut d’Agramunt han elaborat un manifest conjunt per reclamar la dotació necessària de metges de família per poder oferir un servei de qualitat als ciutadans. Actualment, l’àrea compta amb una dotació de professionals inferior a la que pertocaria a la zona. Una situació que s’arrossega des de fa més d’un any i que ha obligat a deixar sense servei presencial al municipi a tots els pobles de l’àrea a excepció d’Agramunt.
Juntament amb el manifest els edils també han instat als seus veïns i veïnes a sumar-se a una recollida de signatures per poder-les fer arribar al Departament de Salut i mostrar la disconformitat amb la situació. Una problemàtica que segons els representants dels municipis, s’agreuja si es té en compte l’envelliment dels veïns i veïnes dels pobles afectats
Actualment, l’Àrea bàsica de salut d’Agramunt dona cobertura a una població aproximada d’uns 7000 habitants de forma directa pertinents a 5 municipis, des de Plans de Sió fins a Preixens, i a les seves corresponents pedanies.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.