Vergés diu que la situació al Segrià no és la mateixa que al març però preveu que els casos creixin els propers dies

Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa del 4 de juliol de 2020 (Horitzontal)

Explica que als 7 dies es podrà veure si s’ha estabilitzat una mica la tendència i “com evolucionen les mesures”

ACN Barcelona .- La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que la situació al Segrià “no és exactament la mateixa” que al març o l’abril, però preveu que els casos creixin els propers dies, perquè “les mesures no tenen efectes d’avui per a demà”. La consellera ha explicat a Catalunya Ràdio que als 7 dies es podrà veure si s’ha estabilitzat una mica la tendència i “com evolucionen” les mesures preses. En tot cas, en la línia del que ja va dir diumenge, ha reconegut que no es pot descartar res. La consellera ha constatat que hi ha transmissió comunitària, i per això s’ha actuat. En el cas de la Segarra, en canvi, ha dit que la situació està “molt estable” i no és comparable amb la del Segrià.
Vergés ha explicat que el Govern ha actuat en veure una diferència “molt clara” de casos d’una setmana a la següent a la regió de Lleida, amb 188 casos la del 22 de juny i 549 la del 29. Aquest creixement “fort” s’explica sobretot pel Segrià, ha afegit la consellera, que ha avisat que ara continuaran creixent els positius. Es farà una primera revisió en profunditat passats set dies i una segona als 14. “No podem descartar res avui”, ha dit en preguntar-li per un allargament del confinament perimetral. De moment ha insistit que cal baixar l’activitat social i “mantenir els mínims contactes possibles”.

Pel que fa a les hospitalitzacions, s’ha detectat un augment de 18 a 24, amb una tendència “clarament creixent”, ha continuat. En tot cas, ha remarcat que la carpa que s’ha instal·lat a l’Arnau de Vilanova no és un hospital de campanya ara mateix, sinó una eina per tenir més espai i poder separar bé els circuits de covid i no covid.

Sobre la proximitat de la Franja, on també hi ha brots, Vergés ha apuntat que l’Aragó també es va plantejar el confinament perimetral, però finalment va optar per altres mesures.

En general, pel que fa a tot aquest territori on els temporers treballen en la recollida de la fruita, la consellera ha opinat que el govern espanyol hauria de regularitzar la situació d’aquests treballadors i “no deixar els ajuntaments despullats davant la vinguda de molta gent”.

En preguntar-li per les queixes dels alcaldes per manca de previsió en l’avís, ha dit que entén que vulguin preparar les coses amb temps, però ha argumentat que aquest tipus de mesures “obliguen a una gestió de decisió, execució i comunicació bastant alhora”.

Pel que fa a la situació de la Segarra, la consellera ha assegurat que la situació és “diferent”, que és “molt estable” i que es treballa coordinadament amb les empreses on s’han detectat els brots.

Sobre la selectivitat, s’ha limitat a dir que depèn del Departament d’Empresa i Coneixement decidir com organitzar les proves, i són “molts conscients que han de prendre mesures sobretot a Lleida”. En tot cas, ha reiterat que és el departament d’Àngels Chacón qui ha de dir si finalment troba una forma perquè els estudiants de fora del Segrià no hagin d’anar-hi per fer la selectivitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.