Victòria èpica de les juvenils del CEACA Tàrrega a Sant Antoni de Vilamajor

Club Handbol Vilamajor22 – CEACA Tàrrega 28
Primera Catalana de Handbol Femení

L’equip juvenil femení d’handbol del CEACA Tàrrega ha guanyat–en un partit èpic–per 22 a 28, a la pista del Vilamajor.

L’encontre no va començar massa bé per l’equip targarí. En la primera jugada, l’àrbitre va xiular un penal inexistent a favor del Vilamajor, que Berta Fernández va materialitzar sense problemes. A més, l’avançada defensa individual de l’equip local sobre les noies de Jaume Rovira provocava que les targarines perdessin la pilota en diverses ocasions. Les imprecisions se succeïen, i el CEACA encaixava un parcial de 2-0. Però de mica en mica, les targarines, ben dirigides per la central Aina Rovira, s’anaven centrant en el joc. Va ser la mateixa Rovira que, amb tres hàbils tirs, superava per tres vegades consecutives a la portera local.

El Vilamajor, però, liderat per l’atac contundent d’Ainhoa Portillo, disposava de grans oportunitats. No obstant això,la portera targarina, Ariadna Cervera, en un gran nivell de forma, esguerrava amb brillants parades algunes clares jugades de contraatac del Vilamajor.

A mesura que passaven els minuts, la millora del CEACA es feia evident:Laura Vilamajó, en un parell de jugades individuals, una pel centre i l’altra per l’extrem dret, aconseguia empatar el partit a 7 gols. Les targarines començaven a oferir la seva millor versió.

Aina Rovira combinava molt bé amb la incombustible Anna Graells, i també amb la pivot Laura Vilamajó, que en la seva posició natural és imparable. Mentrestant, en defensa,molt centrades i molt atentes, les de l’Urgell robaven pilotes provocant ràpids contraatacs aprofitant la velocitat d’Aina Rovira i Anna Graells.

Izadora Souza–que va agafant la forma, ja que havia estat de baixa per lesió– marcava, un gol importantíssim a la fi de la primera part que posava el CEACA clarament per davant en el marcador amb el resultat provisional d’11 a 16.

A la represa, Ainhoa Portillo, la jugadora més incisiva del Vilamajor, es va lesionar al turmell ben aviat. Es va fer mal en caure després d’una topada fortuïta amb Izadora Souza, i va haver de ser retirada de la pista durant uns minuts.

Les jugadores locals, veien que el partit s’esmunyia i van pressionar més encara aconseguint retallar distàncies. Però el bon joc de les targarines, amb els gols Laura Vilamajó, Aina Rovira, Mònica Balaguer i Sandra Muixí feien inútils els esforços del Vilamajor.

La portera Ariadna Cervera, que va esdevenir vital durant tot el partit, va desviar providencialment un tir duríssim de la número 3 del Vilamajor, evitant així un gol cantat, i provocant una certa desmoralització, perceptible en les jugadores locals, doncs no assolien la remuntada.

A partir d’aquell moment, però, l’àrbitre va esdevenir el protagonista; i, en menys de 2 minuts, va expulsar, injustament amb targeta vermella i per acumulació de faltes, Izadora Souza i Laura Vilamajó, deixant el CEACA minvat de forces i d’experiència i amb només quatre jugadores damunt la pista. Quedaven 12 minuts.

Però l’equip no es va rendir. Encara anava tres gols per davant en el marcador i volia guanyar. I,sobreposant-se a la prepotència arbitral i al bon joc de les noies del Vilamajor, va aconseguir tirar endavant sense defallir, malgrat l’evident justesa de forces de les jugadores.

Els cinc darrers minuts van ser trepidants i de molts nervis. L’entrenador Jaume Rovira va disposar una defensa 6-0. Només calia aguantar l’avantatge i jugar amb el cap fred.

Va ser llavors, quan les incansables Anna Graells i Aina Rovira–que no van parar de córrer durant els 60 minuts–van assumir el lideratge de l’equip fent una exhibició de joc. I, ajudades per Mònica Balaguer i la resta de l’equip, es van encarregar de frustrar les il·lusions del Vilamajor: dirigien l’atac amb intel·ligència i s’escapolien de l’intens marcatge de les locals, una vegada i una altra.

L’esforç va valdre la pena. Esgotades, les targarines es van endur una merescuda victòria a domicili davant un bon equip.

Pròxim partit el dissabte vinent, a les 18 hores, a la pista del Vilanova del Camí.

Entrenador: Jaume Rovira

Tècnic: Andreu Soldado

Jugadores CEACA: Aina Rovira, Anna Graells, Mònica Balaguer, Montse Mateu, Maria Roca, Izadora Souza, Sandra Muixí, Ariadna Cervera i Laura Vilamajó.

Jugadora baixa per lesió: Anna Soldado

Crònica: Jesús Vilamajó