Vilagrassa divulga els avantatges i peculiaritats de l’ametller de regadiu

En aquesta finca de Vilagrassa fa poc que s’han plantat aquests ametllers de regadiu. La imatge es repeteix a diferents punts de la comarca de l’Urgell i a arreu de Catalunya, però el boom que està vivint aquest cultiu en zones de regadiu d’altres punts d’Espanya encara és més important. Una de les raons d’aquesta transformació és no dependre dels cereals que en els darrers anys han registrat preus molt baixos.

Després d’arribar fa dos any als 8 euros el quilo, el preu es manté ara als 5. En la Jornada Tècnica titulada Plantar Ametllers en Regadiu, que s’ha celebrat en el marc de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa, s’han donat les claus d’aquestes varietats que han revolucionat el cultiu de l’ametller tradicional.

Enguany la collita d’ametlla de cultiu tradicional apunten que serà dolenta per la gran sequera que han patit els arbres. Espanya és el tercer país productor amb unes 40.000 tones anuals després d’Austràlia i Estats Units, que és el líder amb 900.000 tones. A Catalunya la transformació en els últims anys també s’ha fet notar amb unes 2000 hectàrees de nous ametllers de regadiu entre Lleida i Tarragona.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.