1.310 kg. de residus recollits de l’espai públic dins la campanya “STOP RESIDUS TÀRREGA”

El dissabte dia 5 de juny ha culminat el conjunt d’actes i activitats de la campanya “STOP RESIDUS TÀRREGA”, que s’han organitzat en motiu de la Setmana del Medi Ambient.

Les activitats programades, com la visita a la deixalleria per veure com funciona el procés de reutilització, el Bioblitz mediambiental de Lluçà – Tàrrega i la presentació dels seus resultats, els panells dels comerços per incentivar a la ciutadania a exposar els seus dubtes sobre els residus, la taula debat que el dia abans al vespre es va fer amb els tècnics en gestió en residus Rosa Maria Mas i Alba Coma, conduïts per Xavier Lecha del Grup d’Ecologia i de Medi Ambient, per respondre a les preguntes i els dubtes que, la ciutadania havia deixat per escrit als establiments de Foment Tàrrega,. Però el fet més destacat de tota la campanya, han estat  els 1.310 kg. de residus recollits de l’espai públic, que són una mostra de l’incivisme i la manca de consciència mediambiental d’una part important de la nostra societat. “Agraïm l’esforç i la participació dels joves i infants dels centres educatius de Tàrrega i de l’Agrupament Escolta, que ens han donat una lliçó en recollir tot allò que mai s’hagués hagut de llençar a l’espai públic”. “També el nostre agraïment a les entitats i voluntaris que han col·laborat amb la recollida, i especialment a la Soll per la cessió del seu espai per a la realització de les activitats”.

El mateix dissabte a les 12 del migdia i a la plaça de les Nacions es féu la xerrada de “Residu Zero a casa” per Esther Peñarrubia on es van donar pautes i orientacions per reduir al màxim el residu que constantment generem. El principal punt d’interès de la campanya i del debat ha estat sobre, com està previst realitzar la recollida de residus a Tàrrega, donat el baix nivell de recollida selectiva actual i que penalitza econòmicament el cost de la gestió de la brossa.

La campanya “Stop Residus Tàrrega” ha incidit en la necessitat de reduir els quilograms residus que generem, fer-ne una gestió acurada a casa, evitar la despesa supèrflua en béns innecessaris, reutilitzar i quan no hi ha altre remei, reciclar.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.