200 alumnes del centres de secundària de Tàrrega canten per la Pau

17000-1548933756-600x600Ahir dimecres 30 de gener tots els centres educatius de la ciutat van realitzar activitats comunes per commemorar el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) 2019. La proposta, que ja compta amb moltes edicions, ha estat impulsada un any més pel pla educatiu d’entorn de Tàrrega (PEE).
Concretament, l’alumnat de primària i l’Escola Alba van elaborar murals al voltant del lema de la pau que van exposar a partir d’activitats als seus centres. I uns representants de secundària, de la unitat d’escolarització compartida i l’Escola Municipal de Música van fer un concert a la plaça Sant Antoni del municipi i van llegir un manifest a favor de la pau, mentre als seus centres també es realitzaven activitats.
L’acte commemoratiu a la plaça Sant Antoni va estar presentat per Jaume Folguera, regidor de Polítiques de la Ciutadania, d’Esports, Promoció de la Salut i Gent Gran. El repertori musical va estar el següent:

Institut Manuel de Pedrolo: Yo contigo, tú conmigo, de Morat i Àlvaro Soler.
Escola Pia: Escolta-ho en el vent, Bob Dylan.
Institut Alfons Costafreda: Redemption song, Bob Marley.
Vedruna Tàrrega: Sobreviuré, Gloria Gaynor.
Escola Municipal de Música: Yesterday, Paul McCartney.

Van acabar amb el cant comú Que tinguem sort, de Lluís Llach, i un esmorzar popular.
El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l’educació per la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. El poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal, la va engegar quan encara no existien iniciatives similars i actualment se celebra arreu del món.
Cada 30 de gener, en commemoració de l’assassinat de Mahatma Gandhi, el DENIP es posa en pràctica de diverses maneres amb un mateix objectiu en escoles de tot el món.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.