En el cas de la comarca de l’Urgell 409 empreses i 2.801 persones s’han vist afectades per un expedient de regulació temporal · Així ho recullen les dades en format mapa interactiu publicat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya en data de l’1 de maig

La Generalitat de Catalunya ha fet pública una nova eina de consulta d’expedients de regulació temporal d’ocupació temporal municipi per municipi. Segons dades actualitzades en data de l’1 de maig pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya,  2.801 persones s’han vist afectades per ERTOs a la comarca de l’Urgell. Un total de 409 empreses han registrat un expedient de regulació temporal d’ocupació derivat de les dificultats de la crisi del coronavirus.

Tàrrega, la ciutat la més afectada amb 239 empreses i 1739 treballadors/es seguida d’Agramunt amb 67 empreses i 407 treballadors i Bellpuig amb 46 empreses i 341 treballadors/es.


Per la seva part segons el Departament de Treball, 16 empreses d’Anglesola s’han vist afectades afegint un total de 120 treballadors. El registre inclou 11 empreses de la Fuliola, i 88 treballadors; 5 empreses de Tornabous i un total de 14 treballadors

Altres municipis afectats a la Comarca de l’Urgell són Castellserà, Vallbona de les Monges i Verdú amb 4 empreses cadascun que han registrat un expedient de regulació temporal d’ocupació. Val a dir que en el cas de Vallbona de les Monges aquest ERTO afecta a 31 persones.


Per la seva part Belianes registra 3 empreses afectades i Ciutadilla i Vilagrassa dues. En l’últim cas afecta a 22 treballadors. Preixana, Guimerà, Maldà, Ossó de Sió, Puigverd d’Agramunt i Sant Martí de Riucorb registren una empresa en cada cas, que afecta a un total de 12 treballadors. Nalec i els Omells de Na Gaia són les úniques poblacions que no registren ERTOs.