50 nens són atesos per l’antena CDIAP a Agramunt

Presentació antena CDIAP Agramunt_2L’Ajuntament d’Agramunt, l’Associació Alba de Tàrrega i el propi servei del CDIAP han fet possible que aquest punt d’atenció als infants estigués ubicat a Agramunt

Ahir al vespre es va fer la presentació oficial del servei del CDIAP que s’ha instal·lat Agramunt i que ja fa uns mesos que està en funcionament. Concretament el servei s’ha ubicat a les dependències de l’escola municipal de música on són atesos més d’una cinquantena d’infants d’Agramunt i rodalies per un equip d’especialistes.

Des de l’Ajuntament d’Agramunt, concretament des de les regidories de serveis socials i d’educació s’ha treballat de forma col·lectiva amb l’Associació Alba de Tàrrega per poder portar el servei a Agramunt i apropar-lo així a les persones. Aquesta ha estat sempre una de les prioritats de l’Ajuntament d’Agramunt, apropar el servei a les persones no només per un tema logístic sinó perquè tot el que es pugui generara l’entorn immediat de les persones sempre té millors resultats.

L’antena d’Agramunt és la primera antena estable de les Terres de Lleida ja que fins al moment, només es desplaçava l’equip humà a altres poblacions en cas de necessitat, però sense un punt físic d’atenció.

El CDIAP és un servei preventiu i de tractament especialitzat on s’atenen nens de 0 a 6 anys que poden arribar a presentar algun tipus de trastorn. Aquest trastorn es pot donar en el desenvolupament de diferents àrees, com la motriu, la sensorial i/o la mental, però també els infants que simplement tenen risc de patir-ho. L’objectiu d’aquesta atenció és potenciar la capacitat de desenvolupament i benestar dels nens, i anticipar-se a possibles trastorns.

Es tracta d’un servei gratuït per a la població de la comarca de l’Urgell que pertany al Departament de Treball, afers Socials i famílies la Generalitat de Catalunya i que fins ara només es feia a Tàrrega.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.