A punt la quarta fase de rehabilitació del Monestir de Vallbona de les Monges

 

Vallbona de les Monges, 20 de març del 2019. La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, han dut a terme aquest dimecres una visita institucional al monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, situat al municipi lleidatà de Vallbona de les Monges (comarca de l’Urgell), on han estat rebuts per la Mare Abadessa, Anna Maria Camprubí, i les monges de la comunitat cistercenca del monestir.

El monestir ha estat rehabilitat en els darrers anys en diferents fases. La Fase IV i última del projecte final de rehabilitació i millora del monestir és un dels projectes inclosos en la proposta de resolució de la convocatòria del Programa de l’1,5% Cultural dels ministeris de Foment i de Cultura i Esports 2018. L’objectiu d’aquest Programa és finançar la recuperació i posada en valor del patrimoni històric del país mitjançant els fons que es generen adreçats a l’1,5% Cultural i que es deriven de la contractació d’obra pública.

En aquesta última fase, el Ministeri de Foment aportarà el 75% del pressupost total de les obres en el monestir, que puja 1.174.849,45 euros i consistirà en finalitzar obres de l’arranjament tèrmic, accessibilitat i urbanització del monestir.

La proposta de resolució de la convocatòria de l’1,5% Cultural 2018 permetrà finançar 14 projectes de recuperació del patrimoni històric a Catalunya amb una inversió per part del Ministeri de Foment de 5,65 milions d’euros.

El monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges forma part de la ruta turística cultural del Cister juntament amb els monestirs de Poblet i Santes Creus. És el monestir cistercenc femení més important de Catalunya i la comunitat de monges que hi viu combina la seva feina i l’oració amb les visites guiades i l’artesania.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.