Acció pedagògica a Tàrrega per divulgar la literatura infantil a les escoles

Lliurament del primer lot de contesEl programa ‘El llindar dels somnis’ de l’emissora municipal Ràdio Tàrrega uneix esforços amb el Pla Educatiu d’Entorn i lliura lots de contes en format llibre i àudio als centres de primària

L’Ajuntament de Tàrrega, l’emissora municipal Ràdio Tàrrega i les escoles de primària de la ciutat duen a terme una nova activitat conjunta per divulgar entre l’alumnat el gènere literari dels contes infantils. Així, els centres Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal, Escola Pia, Sant Josep Vedruna i Escola Alba rebran un lot de 36 contes (12 per trimestre) per fer tallers de lectura durant el curs. La iniciativa parteix del programa de contes infantils ‘El llindar dels somnis’, que s’emet amb èxit a Ràdio Tàrrega (92.3 FM) des de fa cinc temporades. L’espai, que també es difon a les aules de les escoles els dilluns en horari lectiu, ha esdevingut una eina pedagògica per despertar la imaginació i la creativitat dels menuts. Els contes lliurats en format físic (i àudio) han bastit el contingut del programa. Cadascun dels textos ha estat enregistrat pels professionals de l’emissora, que amb les diferents veus, sons, músiques, silencis i pauses aporten el misteri i l’essència dels personatges i les narracions. Els enregistraments dramatitzats també es poden descarregar mitjançant la pàgina web www.radiotarrega.cat.

 

La nova acció d’‘El llindar dels somnis’ s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn de Tàrrega, una iniciativa d’acompanyament de l’aprenentatge de l’alumnat dins i fora de les aules. Suposa un treball en xarxa d’escoles, administracions públiques, comunitat educativa i teixit associatiu. Alumnes i docents dels sis centres escolars de Tàrrega han rebut el primer lot de contes de la mà del regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio; la directora de Ràdio Tàrrega, Gemma Peris; i l’equip del programa ‘El llindar dels somnis’. L’acte s’ha fet a l’auditori de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega (vegeu fotografia). El regidor d’Educació ha destacat la feina de la plantilla de Ràdio Tàrrega per interactuar amb les escoles generant la difusió de continguts educatius entre els infants.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.